Mergi direct la conținut »
Drama unei tinere: “M-am născut fără uter, fără cervix și fără vagin”
Ştiri Libertatea > Ştiri > Drama unei tinere: “M-am născut fără uter, fără cervix și fără vagin”

Drama unei tinere: “M-am născut fără uter, fără cervix și fără vagin”

O tânără în vârstă de 27 de ani suferă de o maladie rară. Joanna Giannouli s-a născut fără uter, cervix și fără partea superioară a vaginului. Acest sindrom afectează una din 5.000 de femei. Tânăra a explicat pentru BBC drama pe care o trăiește.

„Când am ajuns prima oară la medic, tata a încercat să fie curajos. Mama, însă, nu a reacționat la fel. Se învinovățea pentru ultimii zece ani. Era sfâșietor să o văd așa. Nu am vorbit mult despre asta timp de cinci ani. Nu eram în stare să vorbesc de asta. Eram distrusă și mă simțeam extrem de slăbită. Mama a crezut că a făcut ceva greșit în timpul sarcinii. I-am explicat că nu a greșit cu nimic”, a povestit tânăra pentru BBC News.

„Este o boală care conduce la stigmatizare. Cel mai mult am suferit când iubitul meu m-a părăsit în momentul în care a aflat că am această boală”, a mai spus tânăra.

Logodnicul ei a părăsit-o, la 21 de ani, după ce a aflat de ce suferă. “Este totul în trecut și sunt bine acum”, a mai scris Joanna Giannouli. Aceasta este într-o relație de cinci ani, iar actualul ei iubit a fost alături de ea tot timpul.

“A știut de la început că am această boală și a ales să stea cu mine. Știe că probabil, în viitor, nu va avea copii. Este ok cu asta. Și eu sunt în regulă. Sunt una dintre norocoase”, a mai scris adolescenta.
Tânăra a aflat despre boala ei la 16 ani, când a ajuns la spital. Doctorii i-au spus că nu are partea superioară a vaginului. Prin urmare, ei au “construit” un vagin, pentru ca adolescenta să poată întreține raporturi sexuale, povestește aceasta.

„Ei bine, au trecut aproape zece ani. Încă mă simt rău, dar nu mai îmi este rușine. A trecut prea mult timp. Și am realizat că nu pot să schimb asta, așa stau lucrurile. Trebuie să accept și să trăiesc cu ea”, a mai scris tânăra de 27 de ani.

 

Close
Închide
  Close