MENIU CAUTĂ
13 Feb. 2018 13:55

Guvernul vrea să schimbe modul în care se calculează contribuțiile și apare o declarație unică

Distribuie

Declaraţie unică şi schimbarea calculării contribuţiilor. Ministrul Finanţelor Publice (MFP), Eugen Teodorovici, a declarat că Guvernul îşi propune să rezolve problemele apărute după transferul contribuţiilor sociale şi modificarea Codului fiscal.

Astfel, în locul Declaraţiei 600, care i-a bulversat pe contributori, dar şi a altor declaraţii, MFP se gândeşte să introducă o declaraţie unică, dar şi să schimbe modul în care se calculează contribuţiile.

De altfel, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunțase deja că Declarația 600 va fi simplificată.

„Avem acea ordonanţă care a amânat termenul până la 15 aprilie, timp în care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism astfel încât – inclusiv cu actul normativ acre să schimbe din punct de vedere legal acest lucru – nimeni să nu fie afectat, nici de primul termen de plată, nici de ce mai urmează. Adică, toată lumea să stea liniştită. Săptămâna aceasta noi vom definitiva mecanismul respectiv şi, după ce începem o discuţie la nivel de Guvern şi îl agreăm, după aceea începe discuţia publică', a declarat Eugen Teodorovici, citat de Digi 24.

Potrivit acestuia, actul normativ de modificare a modificărilor aduse Codului fiscal la finalul anului 2017 va fi aprobat „în prima parte a lunii martie'.

Întrebat de jurnalişti în ce va consta, mai concret, mecanismul gândit de MFP, Teodorovici a răspuns: „Nu vreau să dau detalii de ordin tehnic'.

Ministrul a spus, totuşi, că se ia în calcul „o comasare a formularelor existente', cinci la număr. O altă modificare ar privi modul de calcul al contribuţiilor. „Mergem pe o estimare, nu pe ceea ce s-a realizat în anul 2017', a mai spus Teodorovici.


CITEȘTE ȘI…

Tudorel Toader se întoarce în țară în urma scandalului care vizează DNA

Specialiștii avertizează: În România ar putea apărea fenomenul de 'migrație în căutarea apei'


 

Loading...
Comentarii