MENIU CAUTĂ
07 Mar. 2018 10:35

Teodorovici, detalii despre Declarația Unică. Până când trebuie să fie depusă și ce scutiri sunt pentru plata anticipată, online

Distribuie

Până când trebuie depusă Declarația Unică. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit marți, 6 martie, despre declarația unică pentru plata contribuțiilor, explicând că termenul pentru depunerea acesteia va fi 15 iulie 2018, iar pentru plată 31 martie 2019.

„Comasăm șapte declarații pentru persoanele fizice într-una singură. Este o declarație unică, se face o singură data pe an și se face o singură plată. Am stabilit 15 iulie că prima data în care sunt depuse în noul format, urmând că plată să se facă până la final de martie anul viitor, deci termenul pentru plată este 31 martie 2019”, a delcarat ministrul de Finanțe, în emisiunea „România 9” de la TVR 1.

Teodorovici a precizat că vor exista și bonificații pentru contribuabilii care achită anticipat obligațiile fiscale estimate datorate.

„Dacă plătim anticipat până la 31 iulie, și online, va exista o scutire de 10%, ca să stimulăm trecerea în online a contribuabililor”, a precizat el, subliniind că reducerea de 10% va fi doar pentru cei care depun formularul online.

„Astăzi, doar 5% dintre depunători sunt online, restul sunt pe hârtie. Avantajele vor fi pentru contribuabili, care nu se mai deplasează”, a mai arătat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a precizat  că numărul celor care trebuie să depună acest formular unic este de „aproximativ un milion de contribuabili, de diferite categorii”.

Eugen Teodorovici susține că, în acest an, nu vor mai fi majorări de taxe, pentru că „în acest an lucrurile trebuie să se așeze, anul acesta trebuie să reformăm, să trecem cu adevărat în secolul XXI”.

La sfârșitul lunii trecute, Teodorovici a avut un mesaj și pentru cei din ANAF: Nu au voie să stea la ghișeu și să se plângă, să propună soluții!

Ca fapt divers, Eugen Teodorovici a aflat azi că rămâne fără diploma de la Academia SRI. Activitatea Colegiului Național de Informații a fost suspendată.

FOTO – TVR/Captură video


CITEȘTE ȘI…

EXCLUSIV/Care sunt jurații Final Four'. Antonia, Feli, Carlaʼs Dreams și Cheloo fac echipă în cel mai nou show de talente

VIDEO/Goana după averile infractorilor, o cursă cu obstacole. Contre între ANAF şi DNA. Miza: un miliard de euro


 

Loading...
Comentarii