Economii pentru vacanţa de vară: misiune imposibilă? Nu şi dacă pui în practică următoarele strategii

Nu este prea târziu ca să planifici în detaliu concediul din vară, să alegi destinaţia perfectă şi cea mai bună ofertă a agenţiilor de voiaj. Astfel încât să plăteşti cât mai puţin pentru cazare, transport etc. şi să rămână cât mai mulţi bani pentru shopping şi distracţie.

Când entuziasmul merge mână în mână cu organizarea, rezultatul nu poate fi decât unul de nota zece. Atinge-ţi ţinta aplicând şapte sfaturi de bază.

  1. Alege destinaţia perfectă

Cel mai practic este să consulţi harta Europei. Sau a lumii. Depinde cât de departe ţi-ai propus să ajungi împreună cu familia ta. Organizează consiliul de familie în camera copiilor, dacă acolo stă harta pe perete. Sau aduceţi în living globul pământesc şi începeţi şedinţa.

Hm, Australia! Ce bine sună! Dar gândeşte-te serios la distanţa de parcurs şi la cât de uşor este de accesat… O vacanţă poate fi de neuitat în sens bun, dar nu numai. În plus, distanţa este, de multe ori, direct proporţională cu preţul.

  1. Analizează pachetele de călătorie

Nu mai e timp de pierdut, apucați-vă împreună să studiaţi cât mai multe pachete de vacanță, oferite de cât mai mulţi operatori. Pentru ca prețul final să fie cel pe care vi-l puteți permite.

  1. Pune bani deoparte

Ca să te asiguri că veți avea banii necesari pentru vacanța dorită, a venit momentul să începeți să economisiți. Puneţi deoparte săptămânal o sumă de bani pentru fondul de vacanţă. Aveți însă grijă să plătiți la timp facturile la utilități, ratele la bancă, chiria, etc. – altfel veţi plăti scump, din toamnă, răsfăţul din vacanţa de vară. Ca să vă motivaţi, ţineţi evidența economiilor făcute notând în fiecare seară ce sumă aţi mutat din portofel în fondul pentru vacanţă. O să vă crească inima văzând cum creşte depozitul zi după zi.

  1. Caută oferte pentru biletele de avion

Odată ce ați stabilit locația, începi să cauţi oferte pentru transportul cu avionul. Biletele sunt cu atât mai ieftine, cu cât sunt cumpărate mai din timp.

  1. Stabileşte traseul

În felul acesta veți putea estima cât mai bine bugetul de care veți avea nevoie și, de ce nu, așa o să vă documentați în detaliu despre toate punctele turistice pe care le puteţi bifa.

  1. Caută cea mai bună cazare

În cazul în care nu ai reușit să găseşti un pachet de călătorie care să conțină cazare și transport la un preț convenabil, trebuie să cauţi un loc unde veţi sta. O variantă care vă poate ajuta să economisiți este să închiriaţi casele altor oameni – este o practică foarte des întâlnită în ultima vreme.

  1. Întocmeşte calendarul de vacanță

Orice planificare timpurie și în detaliu va contribui la reducerea bugetului. Iar când ai bugetul final, compară-l cu cel din anii trecuţi. Așa vei putea vedea dacă ”ieşiţi mai ieftin” anul ăsta şi la ce capitol aţi cheltuit mai mult în concediile trecute.

Mai multe articole