Mergi direct la conținut »
Egiptul a cumpărat grâu din Rusia și România. Importă 180.000 de tone din țara noastră
Bani și Afaceri Libertatea > Ştiri > Bani și Afaceri

Egiptul a cumpărat grâu din Rusia și România. Importă 180.000 de tone din țara noastră

Egiptul a cumpărat astăzi o cantitate de 290.000 de tone de grâu din Rusia şi România. Marfa urmează să fie livrată în perioada 22-31 iulie 2019.

De Dragoș Tănase,

Tranzacția a avut loc la o licitaţie organizată de Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt, entitatea responsabilă pentru achiziţiile strategice de grâu în numele statului egiptean, informează UkrAgroConsult şi publicaţia egipteană Mubasher.

Autorităţile de la Cairo au achiziţionat 180.000 de tone de grâu din România şi 110.000 de tone de grâu din Rusia.

Rezervele strategice de grâu ale ţării sunt suficiente pentru a acoperi necesităţile populaţiei în următoarele cinci luni, a declarat un oficial egiptean pentru Mubasher.

Anul trecut, confuzia privind politica Egiptului în domeniul cornului secarei (o ciupercă care parazitează diferite cereale – n. r.) a provocat turbulenţe pe pieţele globale de grâu.

Acestea s-au încheiat doar în urma deciziei Guvernului egiptean de a renunţa la cerinţa privind un conţinut zero de cornul secarei la importurile de grâu, după trei licitaţii care au trebuit să fie anulate din cauza refuzului traderilor de a respecta un standard pe care îl consideră imposibil, relatează Agerpres.

Egiptul este cel mai mare importator mondial de grâu.


Citește și:
Direcția 5 a închiriat un lan de grâu pentru noul videoclip. Trupa a plătit spicele culcate la pământ!

Incident grav în Ialomița! Militarii americani au intrat cu tancurile pe un teren agricol privat, după ce au greșit coordonatele! Proprietarul terenului: „Am auzit bubuituri și semnalizări de fum”

FOTO | Egiptul își va schimba capitala! Cum va arăta noul oraş


Close
Închide
  Close