Elena Udrea şi Alina Bica au contestat arestul preventiv în Costa Rica

Aflate în arest preventiv în Costa Rica, Elena Udrea și Alina Bica au făcut recurs la decizia Tribunalul Constituţional. Cele două cer plasarea în libertate.

Elena Udrea şi Alina Bica au sesizat instanţa constituţională din Costa Rica pe 6 noiembrie, la trei zile după ce cererea de eliberare condiționată a fost respinsă.

În recursul adresat instanţei constituţionale, Elena Udrea a invocat imposibilitatea de a-şi primi copilul în penitenciar, din cauza condiţiilor inadecvate.

Alina Bica a contestat o serie de condiţii legale referitoare la procedura de extrădare în România, informează site-ul AmeliaRueda.com, potrivit Mediafax.

Elena Udrea și Alina Bica se află în arest preventiv în Costa Rica din 3 octombrie, după ce au fost reţinute de Interpol, fiind încarcerate în închisoarea El Buen Pastor (Păstorul cel bun).

Fostul ministru al Turismului a cerut azil politic în Costa Rica, iar în prezent aşteaptă un răspuns din partea autorităţilor în legătură cu cererea de extrădare formulată de justiţia din România.

Recent, procurorul-şef al Biroului Extrădări din Costa Rica, Laura Monge, spunea că procedura de extrădare în cazul Elenei Udrea continuă chiar dacă există solicitări pentru acordarea statutului de refugiat.

Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Ea se află în Costa Rica de la începutul acestui an, părăsind România cu câteva luni înainte de decizia definitivă a instanţei din România.


Citește și: Fetița de șase ani care își îngrijește tatăl paralizat a emoționat o lume întreagă


Mai multe articole