De Cristian Anton,

Într-o prezentare live făcută la facilitățile SpaceX din sudul Texasului, Musk a spus că nava spațială este așteptată să decoleze pentru prima dată într-o lună sau două și să atingă o altitudinea de 20 de kilometri înainte de a reveni pe Pământ, informează nzherald.co.nz.  

Este esențial pentru viabilitatea călătoriilor în spațiu să fim capabili de a reutiliza navele și este important să facem pași pentru a ne extinde dincolo de planeta noastră.

Elon Musk

Mulțimea prezentă l-a urmărit pe Elon Musk vorbind de pe o scenă din fața prototipului de navă, care are un exterior metalic, reflectorizant.

Musk a spus că sâmbătă, 28 septembrie, este a unsprezecea aniversare de când o rachetă SpaceX a ajuns pentru prima dată pe orbita Pământului. De atunci, SpaceX a reușit 78 de lansări în spațiu.

Nava spațială este denumită Starship Mk1 sau Mark 1, are 52,3 metri lungime și cântărește 1.400 de tone cu rezervoarele de combustibil pline, iar capacitatea totală de transport este de 5.000 de tone. Musk a precizat că naveta va avea șase picioare de asolizare concepute pentru suprafețe neuniforme.

Omul de afaceri a spus că Mk1 și Mk2 (prototip similar construit la filiala din Florida a SpaceX) vor fi propulsate de cel puțin trei motoare de ultimă generație Raptor, construite tot de companie.

În varianta finală, naveta pentru călătoria spre Marte va avea o capacitate de 100 de pasageri și va fi propulsată de șase motoare Raptor. Racheta Super Heavy, care o va transporta pe orbită, va fi dotată, la rândul său, cu nu mai puțin de 35 de motoare Raptor.

Prima misiune cu oameni la bord a navetei este programată pentru anul 2023, când ar urma să aibă loc o călătorie în jurul Lunii. Miliardarul japonez Yusaka Maezawa și-a rezervat deja un loc și așteaptă acum cu nerăbdare finalizarea testelor navei spațiale construite de SpaceX.

Citeşte şi:

O rachetă SpaceX a plasat un satelit privat pe orbită. Ce urmează să facă pe viitor

Cipul care leagă creierul de computer a fost creat de Neuralink, compania lui Elon Musk. Implicațiile majore ale proiectului

Noua Tesla se va lansa în 2020. Ce funcții promite Elon Musk

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate