Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV/ Copiii pilotului erou Florin Rotaru nu au aflat că tatăl lor a murit. „David, băiatul de 3 ani, întreabă și acum când vine tati acasă..."
Ştiri Libertatea > Ştiri

EXCLUSIV/ Copiii pilotului erou Florin Rotaru nu au aflat că tatăl lor a murit. „David, băiatul de 3 ani, întreabă și acum când vine tati acasă…”

Pilotul erou Florin Rotaru a salvat viețile a mii de spectatori care participau la mitingul aviatic de la Borcea, sacrificând-o pe a sa. Au trecut mai bine de trei luni de la moartea sa, dar cei doi copii ai comandorului nu știu nici acum că tatăl lor nu mai este.

De Theodor Istrate,

La începutul lunii iulie, Florin Rotaru a ales să rămână la manșa avionului pe care-l pilota pentru a-l duce departe de miile de spectatori ai show-ului aviatic și să moară, deși se putea catapulta.

Sanda Rotaru

Soției lui Florin Rotaru îi este greu să le spună celor doi copii ai săi că tatăl lor a murit.

Străbunica micuților, Sanda Rotaru, care l-a crescut pe pilot ca pe propriul fiu de la patru luni, i-a mărturisit reporterului ziarului Libertatea că David, băiatul mai mare, în vârstă de 3 ani, o întreabă mereu pe mama sa când vine tati acasă. Ca să nu-l facă să sufere, mama îi răspunde că este la Vaslui, la bunica sa, cea care l-a crescut de mic.

Florin Rotaru

„Tot timpul îmi sună în minte cuvintele lui David, care întreabă: «Mami, când vine tati? Dar unde-i tati?». Și atunci răspunsul pe care-l primește este că-i la mamaia, la Vaslui”, ne-a mărturisit Sanda Rotaru.

David era „sufletul” lui Florin

Bătrâna de 83 de ani spune că băiețelul de 3 ani era „sufletul” lui Florin și că îl iubea foarte mult. Din păcate, tragedia din 7 iulie a făcut ca tatăl copilului să urce pentru totdeauna la cer și să rămână doar în memoria celor care l-au cunoscut și iubit.

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”
Recomandări

VIDEO | Sute de oameni au luat lumină a doua oară la Constanța. ”Ca în cușcă eram în casă”

 

Sanda Rotaru

Când cei mici vor crește, se vor putea mândri că tatăl lor a fost un erou care a salvat 4.000 de oameni prin sacrificiul suprem. Sanda Rotaru nu contenește să-l plângă pe cel pe care l-a crescut de la patru luni și merge și de două ori pe zi la monumentul ridicat în memoria lui în cimitirul din cartierul vasluian 13 Decembrie.

„Mi-a lăsat sufletul amărât și ars de lacrimi. Florin, băiatul mamei, tare îmi este dor de tine”, își încheie mărturisirile, printre lacrimi, Sanda Rotaru.

Citește și:

Ce le-au cerut anchetatorilor cei doi suspecți în cazul crimelor de la fabrica de ciment: „Ne era dor”

Close
Închide
  Close