,,Deocamdată nu [a fost mutat dosarul]. Este o cerere pe rol de transfer de proceduri. Este una dintre zecile de cereri de transfer de proceduri anuale pe care le face DIICOT-ul.  Cert este că persoanele care au făcut reclamaţia, cele reclamate şi faptele săvârşite sunt toate în Republica Moldova. Dacă n-am face asta ar trebui să facem o comisie rogatorie, iar actele s-au efectuat, de asemenea, tot în Republica Moldova, deci nu ar fi mare diferenţă”, a declarat Daniel Horodniceanu pentru Libertatea.

Procurorii lucrează la dosar din aprilie 2017 după o plângere făcută de cetăţeanul ruso-moldovean Veaceslav Platon, fost parlamentar la Chişinău şi apropiat al fostului premier Vlad Filat, acum în detenţie, conform g4media.ro. Tot anul trecut a fost începută urmărirea penală in rem.

Platon, condamnat la 18 ani de detenţie pentru spălare de bani în cazul “the Russian Laundromat” (maşina de spălat bani rusească), a reclamat autorităţilor române că Vladimir Plahotniuc l-ar fi înşelat şi deposedat de acţiuni la bănci şi companii de asigurare din Republica Moldova: Victoriabank, Banca de Economii, ASITO, Victoria-Asigurări şi Alfa Engineering. El s-a plâns procurorilor români că Vladimir Plahotniuc ar fi pus la cale un “take over” al afacerilor sale prin intermediul autorităţilor din Republica Moldova – Banca Centrală de la Chişinău şi organele de procuratură.

Citeşte şi: INTERVIU / Daniel Horodniceanu, şeful DIICOT: ,,În lipsa argumentelor, am putea discuta despre o preluare politică forţată a DIICOT”

Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani
GSP.RO

Povestea cutremuratoare a tenismenei care s-a confruntat cu abuzurile groaznice ale tatălui său. A fost la un pas să se sinucidă în urmă cu mai mulți ani