Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Meniul de Paște la Penitenciarul Jilava. Ce mănâncă deținuții
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > EXCLUSIV. Meniul de Paște la Penitenciarul Jilava. Ce mănâncă deținuții

EXCLUSIV. Meniul de Paște la Penitenciarul Jilava. Ce mănâncă deținuții

Sărbătorile pascale sunt motiv de sărbătoare și pentru cei care, dintr-un motiv sau altul, au ajuns în spatele gratiilor. Libertatea vă prezintă în exclusivitate meniul de Paște al deținuților de la Penitenciarul ”Jilava”.

De Remus Vlad,

Ca în fiecare an, deținuții din pușcăriile de pe teritoriul României se pregătesc pentru sărbătorile pascale. O mare atenție se acordă, așa cum se întâmplă în libertate, în fiecare familie, mesei în jurul căreia se adună cei dragi.

Pușcăriașii au și ei parte, în ziua de Paște, de bucate mai speciale. Ca să simtă și infractorii că, ”afară”, e sărbătoare.  Libertatea vă prezintă în exclusivitate meniul de Paște al deținuților de la Penitenciarul ”Jilava”.

Ou roșu dimineața, cozonac la prânz

Dimineața, ei vor avea pe masă ceai, biscuiți, margarină, ou roșu și brânză. La prânz, cei care nu au norocul să primească și pachet de la familie sau nu au posibilități materiale, vor primi ciorbă de porc/supă de pui, pulpă de pui cu piure de cartofi, murături, măr și cozonac. Seara se va încheia cu o salată orientală.

20 de pușcăriași vor merge la slujbă, la biserica din localitate

Pe de altă parte, fiind vorba și de o sărbătoare în care rugăciunea e pe primul loc, 20 de deținuți aflați la reginul deschis vor avea posibilitatea să meargă la slujba de Înviere la biserica din localitatea în care se află penitenciarul.

Totdată, preotul paroh al închisorii va ține ceremonialul religios la lăcașul de cult din incinta pușcăriei, iar slujba va putea fi urmărită în rețeaua de televiziune a penitenciarului pentru cei care nu pot ajunge.


Cum aranjezi masa de Paște. Idei prin care îți poți impresiona invitații


Close
Închide
  Close