Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > EXCLUSIV | Români în calea uraganului Irma. Cum s-au pregătit pentru fenomenul extrem

EXCLUSIV | Români în calea uraganului Irma. Cum s-au pregătit pentru fenomenul extrem

Uraganul Irma se îndreaptă către Florida, după ce a devastat mai multe insule din Caraibe. Statul american este în stare de urgență, iar americanii din mai multe orașe au primit ordin de evacuare. Unii și-au pregătit locuințele pentru urgie, sperând ca uraganul să-și piardă din intensitate. Printre aceștia se numără și o familie de români stabilită în Palm Beach, Florida.

Unul dintre cele mai puternice uragane din Atlantic se îndreaptă către Florida, după ce a provocat un adevărat prăpăd în Caraibe. Momentan, bilanțul se ridică la 14 morți, însă mii de oameni și-au pierdut locuințele, iar unele insule au fost complet distruse de fenomenul extrem.

Acum, autoritățile americane se pregătesc să înfrunte furia naturii, fenomenul amenințând chiar și orașul Miami. În mai multe zone din sudul statului american Florida, numeroase orașe au fost evacuate. Oamenii au format cozi uriașe pe șosele, îndreptându-se spre partea de nord a statului. Desigur, în unele zone amenințate locuiesc numeroși români. Ioana I., stabilită împreună cu familia în Palm Beach, a povestit pentru Libertatea cum s-a pregătit să înfrunte uraganul, precum și ce probleme au întâmpinat.

„De două zile, magazinele au devenit loc de întâlnire pentru majoritatea locuitorilor din Florida, care încearcă zilnic să-și completeze proviziile. În multe hipermarketuri nu se mai găsește apă, iar vesela de unică folosință a dispărut și ea, la fel ca mâncarea la conservă. Cozile la benzinărie sunt tot mai mari, pe măsură ce lumea părăsește localitatea”, a declarat Ioana I., pentru Libertatea.

Momentan, vremea este însorită în zona în care aceasta se află, alături de familia ei, după cum a punctat chiar ea.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

„În rest, momentan, nimic nu anunță uraganul – doar avertismentele de la radio și TV, doar casele sigilate și acoperite cu panouri. În ceea ce ne privește, se așteaptă ca Irma să lovească Palm Beach sâmbătă. Cursurile școlilor au fost suspendate, magazinele mici au închis deja și toată șumea urmărește știrile”, a continuat Ioana.

Ea a explicat că și-a făcut deja provizii, urmând să „înfrunte” urgia din locuința sa.”Toată lumea de aici speră că furtuna va scădea în intensitate în momentul în care va lovi coasta”, a mai spus Ioana.

Cu toate acestea, meteorologii avertizează că furtuna va lovi din plin statul Florida. În plus, unele prognoze arată că fenomenul ar putea să lovească întreaga coastă, inclusiv Carolina de Sud și Georgia, unde mai multe zone au fost evacuate. Între timp, două alte uragane s-au format în Atlantic.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV | Augustin Viziru îi raspunde lui Marcel Toader: „Să mă scoată din ecuația asta complet!”


Close
Închide
  Close