500 de militari americani vor fi cantonaţi permanent în România. Exercițiu româno-american, la Smârdan, timp de două săptămâni

20 aprilie 2017 19:30

500 de militari americani vor fi cantonaţi permanent în România, începând de joi, iar sute de militari români şi americani participă la un amplu exerciți, la Smârdan. Acești au au răspuns cu foc unui inamic imaginar, astea fiind primele manevre cu muniţie de luptă din cadrul unui exerciţiu mai amplu care se va desfăşura în următoarele două săptămâni.

Potrivit știritvr.ro, primele salve au fost ale tunurilor româneşti şi mortierelor americane. Infanteriştii care au identificat un inamic au chemat în ajutor câteva zeci de blindate – transportoare şi tancuri. Aşa cum prevedea scenariul, dealurile Mălinei au devenit câmp de luptă.

Justice Eagle 17 este cel mai important exerciţiu la care participă Armata Română şi cea americană, la frontiera de est a ţării.

Militarii din Statele Unite fac parte din forţa de reasigurare a Alianţei Nord-Atlantice şi au venit în România pentru a se antrena alături de soldaţii din Brigada 282 Infanterie de la Focşani. Au în dotare celebrele tancuri M1 Abrams, care au luptat în Irak şi Afganistan.

În poligonul de la Smârdan vor ajunge mâine şi oficiali ai Guvernului României, ai Statului Major General al Armatei Române şi ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. Vor asista la o nouă etapă a exercițiului româno-american.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro