Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO| Explozie la un depozit de armament din Ucraina. Zeci de mii de oameni au fost evacuați

VIDEO| Explozie la un depozit de armament din Ucraina. Zeci de mii de oameni au fost evacuați

Peste 28.000 de oameni au fost evacuați și spațiul aerian a fost închis în regiunea Vinnytsya după ce un depozit de armament de lângă orașul Kalynivka a explodal marți noaptea, scrie BBC News.

Exploziile masive la o instalație militară ucraineană din centrul Ucrainei au determinat evacuarea populației și închiderea spațiului aerian în regiune, a declarat serviciul de urgență al Ucrainei.

Exploziile urmate de un incendiu au avut loc marți noapteala o bază lângă Kalynivka, în regiunea Vinnytsya, la 270 de kilometri vest de Kiev unde erau depozitate peste 188.000 de tone de armament.

Procuratura militară a Ucrainei tratează focul ca fiind sabotaj, a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), Olena Hitlyanska.

Șeful Poliției Naționale a Ucrainei, Vyacheslav Abroskin, a declarat că sute de ofițeri de poliție din regiunile Vinnytsya, Zhytomyr, Khmelnitskiy, Kiev și Cernăuți furnizau securitatea și evacuarea în siguranță a persoanelor din zonă.

Primul ministru, Volodymyr Hroysman, care a sosit la Vinnytsya la câteva ore după explozie, a spus că în spatele incidentului se află „factorii externi”.

Zoryan Shkiryak, consilier al ministrului de Interne, a declarat pe Facebook că este „convins că acesta este un sabotaj rusesc ostil”, și a spus că este cel de-al șaptelea incendiu provocat la depozitele militare din Kalynivka.

El a spus că o comisie de anchetă de stat va fi înființată pentru a investiga cauza exploziilor.

Aproximativ 600 de soldați ai Gărzii Naționale au fost trimiși în zonă pentru a asista evacuarea locuitorilor și pentru a asigura protecția proprietății lor de la hoți, a declarat Garda Națională. Aproximativ 1200 de pompieri ucraineni au fost trimiși să stingă focul.

Martorii au spus că, după o explozie puternică, pe cerul nopții au fost vizibile mai multe , în cerul de noapte au fost vizibile lumini strălucitoare.

Miercuri dimineață, Rumyantsev a declarat că explozivile au început să crească, dublându-se în intensitate.

Ukraerocenter a închis spațiul aerian pe o rază de 50 de kilometri de zona exploziilor din depozitele militare, a declarat ministrul adjunct al Infrastructurii din Ucraina, Yuriy Lavrenyuk, pe Facebook.


Citește și: EXCLUSIV. Ludovic Orban și-a pierdut portofelul cu toate actele; Motivul pentru care nu și-a reînnoit liderul PNL carnetul auto