Mergi direct la conținut »
Extrădarea Elenei Udrea din Costa Rica este puțin probabilă. Explicațiile unui deputat de origine română din Republică
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Extrădarea Elenei Udrea din Costa Rica este puțin probabilă. Explicațiile unui deputat de origine română din Republică

Extrădarea Elenei Udrea din Costa Rica este puțin probabilă. Explicațiile unui deputat de origine română din Republică

Extrădarea Elenei Udrea din Costa Rica nu este imposibilă, dar puțin probabilă. O spune un român stabilit de mulți ani acolo, care între timp a devenit și parlamentar în Costa Rica. Dragoș Dolănescu susține că extrădarea va deveni aproape imposibilă după ce Elena Udrea va naște, pentru că nu poate fi despărțită de copil!

De Mihai Niculescu,

Dragoș Dolănescu este unul din cei doi fii ai regeratului interpret de muzică populară Ion Dolănescu, stabilit de 15 ani în Costa Rica alături de mama sa, Margarita Valenciano. Din februarie, el a fost ales a fost ales deputat în Adunarea Legislativă din Costa Rica, acesta primind un mandat în legislatura 2018-2022.

Dragoș Dolănescu a explicat la Antena 3 că au fost cazuri de români extrădați din Costa Rica, chiar și în absența unui tratat de extrădare cu România, dar situația Elenei Udrea se dovedește a fi foarte complicată, pentru că este însărcinată iar copilul va deveni la naștere cetățean al Republicii Costa Rica.

Ce spunea ministrul Tudorel Toader

Miercuri, ministrul justiției, Tudorel Toader, declarase că extrădarea Elenei Udrea este posibilă chiar și în lipsa acordului de extrădare.

În acest moment nu avem un tratat bilateral cu Republica Costa Rica în domeniul extrădării, însă cooperarea în această materie poate să aibă loc pe două proceduri distincte. Prima procedură, în temeiul curtoaziei internaţionale, cu asigurarea reciprocităţii şi vreu să subliniez că în precedent am avut un astfel de caz de extrădare din Republica Costa Rica şi în al doilea rând că în acest moment se află pe rol în derulare un alt caz de extrădare din Republica Costa Rica, altul decât cel la care facem referire. A doua procedură a extrădării se poate realiza în baza convenţiilor multilaterale la care ambele state au calitatea de parte. Aici trebuie verificat următorul lucru: domeniul de reglementare a respectivei convenţii să se circumscrie tipologiei naturii infracţiunilor comise de către cel care urmează a fi extrădat”, a declaratt Toader.

Ministrul a subliniat că intervalul de timp în care se poate finaliza procedura de extrădare ţine de legislaţia Republicii Costa Rica” şi că lipsa tratatului bilateral nu împiedică procedura de extrădare.


Casa de Pensii Constanța oferă servicii de videochat? Ce apare „în spatele” site-ului instituției


 

Close
Închide
  Close