Facebook testează o nouă aplicație de mesagerie, numită Instagram Direct, care atacă Snapchat

Rețeaua de partajare foto Instagram testează o aplicație de mesagerie proprie, scrie Reuters. Numită Instagram Direct, aceasta ar fi a treia aplicație de mesagerie deținută de către Facebook, după WhatsApp și Messenger.

Facebook a făcut la fel în anul 2014, când a desprins aplicația Messenger din rețeaua socială și a creat o aplicație separată.

”Cum sute de milioane de oameni folosesc Instagram Direct, astăzi (joi – n.r.) anunțăm un test al aplicației separate Direct. Este rapidă, vizuală și foarte haioasă. Testul va porni în numai 6 țări, dar suntem nerăbdători să o testați cu toții”, a afirmat Kevin Weil, vicepreședinte Instagram, pe Twitter.

Testul este realizat pe smartphone-uri Android și sisteme iOS (iPhone, iPad și iPod Touch) în Italia, Turcia, Israel, Portugalia, Chile și Uruguay.

Deși este doar un test, limbajul folosit de vicepreședintele Instagram arată destul de clar că aplicația separată va fi lansată oricum.

Un nou atac către Snapchat?

Instagram a copiat în ultimii ani mai multe dintre caracteristicile Snapchat, între care una este Instagram Stories. Aceasta stimulează trimiterea de mesaje către utilizatorii care postează poze prin adăugarea unei căsute ”send message” (trimite mesaj – n.r.) sub fiecare dintre acestea.

Iată care sunt cele mai accesate fotografii ale anului pe rețeaua foto.

Instagram a atins în luna septembrie 800 de milioane de utilizatori. Dintre aceștia, 375 de milioane folosesc lunar mesageria directă. Spre comparație, Snapchat are 178 de milioane de utilizatori.

Facebook Messenger are 1,3 miliarde de utilizatori acum, iar WhatsApp a atins același număr în iulie. Nu știm dacă Instagram Direct va fi criptată, dar cert este că aplicația WhatsApp este. Din această cauză mai multe state doresc să interzică aplicația deoarece serviciile secrete nu o pot spiona, ceea ce creează un mediu potrivit pentru teroriști, crimă organizată și trafic de droguri ori de persoane. Unul dintre aceste state este Afganistanul.

Facebook lucrează și la o versiune plătită a WhatsApp, prin care companiile vor plăti pentru a putea contacta clienții.

Mai multe articole