Mergi direct la conținut »
Falșii soldați americani de la Checkpoint Charlie, interziși de autoritățile din Berlin. Le cereau bani turiștilor care se pozau cu ei Galerie foto
3imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Falșii soldați americani de la Checkpoint Charlie, interziși de autoritățile din Berlin. Le cereau bani turiștilor care se pozau cu ei

Falșii soldați americani de la Checkpoint Charlie, interziși de autoritățile din Berlin. Le cereau bani turiștilor care se pozau cu ei

La 30 de ani de căderea Zidului Berlinului, autoritățile din capitala Germaniei au decis să interzică accesul falșilor soldați americani, actori care se lăsau fotografiați de turiști pentru a primi bani, la Checkpoint Charlie, emblematicul punct de frontieră care, în timpul Războiului Rece, reprezenta separarea între estul și vestul orașului, transmite BBC.

De Răzvan Mihalașcu,

Autoritățile din Berlin au precizat că actorii costumați în soldați americani profitau de turiști cărora le cereau bani pentru a face poze cu aceștia la Checkpoint Charlie, conform BBC.

Punctul de frontieră a fost creat pentru a facilita trecerea străinilor și a trupelor aliate în momentul în care capitala Germaniei a fost divizată. Berlinul de Est, sectorul de ocupație sovietică, și Berlinul de Vest, sectorul american, britanic și francez, au fost delimitate prin Zidul Berlinului, în perioada 1961 – 1989.

Măsura de interzicere a falșilor soldați americani vine în contextul în care Germania celebrează 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, ridicat pentru ca oamenii din Germania de Est, controlată de comuniști, să nu fugă în Germania de Vest.

Autoritățile locale din Berlin au anulat autorizația unui grup de actori, cunoscut sub numele de Dance Factory, scrie cotidianul german Bild, citat de BBC.

Actorii susțin că nu ei le cereau bani turiștilor, ci aceștia le ofereau diverse sume.

O investigație realizată de polițiști sub acoperire a scos la iveală că falșii soldați americani percepeau o taxă de 4 euro turiștilor care voiau să se fotografieze alături de ei și îi înjurau pe cei care refuzau să plătească.

Potrivit sursei citate, artiștii care vor să perceapă bani pentru astfel de prestații au nevoie de o autorizație specială, emisă de autoritățile din Berlin.

Timp de aproape 20 de ani, numeroase persoane costumate în soldați americani s-au pozat cu turiștii la Checkpoint Charlie.

foto: EPA

Close
Închide
  Close