Municipalitatea mai spune că Firea a trimis Corpul de Control la ASSMB în 2016, la preluarea mandatului, și a descoperit nereguli legate de plățile făcute pentru construcția spitalului de copii, nereguli pe care ea însăși le-a soluționat.

„(…) Respingem ferm toate acuzațiile referitoare la realizarea unor lucrări supraevaluate, având în vedere că procedura de achiziție pentru construirea acestui spital nu a fost făcută în mandatul actualului primar general. Potrivit legislației în vigoare, subliniem că orice intervenție asupra procedurii era ilegală și putea determina vicierea achiziției (precizăm că această procedură a fost monitorizată permanent de Unitatea de Control și Verificare a Achizițiilor Publice)”, transmite PMB.

Reprezentanții municipalității mai spun că în urma verificărilor făcute de Corpul de Control al primarului la finalul lui 2016, s-au descoperit plăți făcute nejustificat, astfel că au fost recuperați 70.000 de lei plăți degeaba către consultant.

„Toate lucrările executate în acest proiect au fost decontate doar PE REAL EXECUTAT, confirmate de către diriginți de șantier și personal specializat, angajat la ASSMB. Totodată, că urmare a finalizării expertizei, s-a constatat că fuseseră executate lucrări în valoare de 23 milioane lei de către constructor, FĂRĂ CĂ ACESTEA SĂ FIE INCLUSE ÎN PROIECT SAU ÎN CONTRACTUL DE LUCRĂRI. Ca urmare, nu au fost realizate aceste plăti necuvenite!”, subliniază primăria, precizând că firma care s-a ocupat de lucrări a dat în judecată PMB pentru că a refuzat să plătească lucrările neprevăzute în contract.

Ad placeholder

De asemenea, mai spune Primăria, spitalul a fost recepționat în 2018 cu toată documentația în regulă.

„În acest fel, primarul general Gabriela Firea a finalizat cu succes o investiție de aproape 50 de milioane de euro, cu o suprafață de de 20.000 de metri pătrați. Este vorba despre singurul spital pentru copii construit de la zero în România în ultimii 30 de ani, în care se regăsesc tehnologii de ultimă oră și 10 blocuri operatorii. În prezent, prin contribuția tuturor angajaților din această unitate, aici sunt îngrijiți copii din toată țara, care beneficiază de tratamente revoluționare, posibile datorită dotărilor de ultimă generație”.

Primăria Capitalei:

Primăria acuză ziarul Libertatea de defăimare și spune, oficial, că își rezervă dreptul de a da redacția în judecată.

Redăm integral comunicatul transmis de Primăria Municipiului București:

Citeşte şi:

Dovada că Firea a fost informată în legătură cu jaful de la spitalul Gomoiu și a făcut nu cercetări, ci o campanie publicitară!

Un consilier o acuză pe Gabriela Firea că a tăiat bani de la medicamentele copiilor de la Gomoiu și reparațiile spitalelor și i-a alocat pentru publicitate

Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
PARTENERI - GSP.RO
Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI