Mergi direct la conținut »
Rise Project: Fiul lui Liviu Dragnea preia patrimoniul de lux al Tel Drum. Valoarea tranzacţiei: peste 100.000 euro
Ştiri Libertatea > Ştiri > Rise Project: Fiul lui Liviu Dragnea preia patrimoniul de lux al Tel Drum. Valoarea tranzacţiei: peste 100.000 euro

Rise Project: Fiul lui Liviu Dragnea preia patrimoniul de lux al Tel Drum. Valoarea tranzacţiei: peste 100.000 euro

Fiul lui Liviu Dragnea, Ștefan Valentin, preia patrimoniul de lux al Tel Drum, scriu jurnaliştii de la Rise Project, care mai spun că operaţiunea a început luna trecută, înainte ca societatea să ceară în instanţă intrarea în faliment.

Investigaţia realizată de jurnaliştii de la Rise Project indică faptul că Ştefan Valentin, fiul lui Liviu Dragnea, a cumpărat mai multe proprietăţi de la Tel Drum, tranzacţii care se regăsesc în dosarul de insolvenţă, pe lista cu proprietățile înstrăinate în ultimele șase luni și sumele încasate – depusă de avocații Tel Drum.

Este vorba despre patru proprietăţi care alcătuiesc împreună un domeniu total de 3,9 ha, la intrarea în Turnu Măgurele. Suma cu care fiul lui Liviu Dragnea a cumpărat cele patru proprieţări: 106.000 de euro.

Tranzacția a avut loc pe 9 ianuarie, adică înainte ca Tel Drum să ceară intrarea în insolvenţă.

Cumpărătorul oficial: o firmă (Zooveg 2010) în care fiul de 29 de ani al președintelui PSD deține 70% din acțiuni.

Zooveg 2010 îi are ca acţionari minoritari pe Ilie Dragne şi Gabriel Putineanu, doi apropiaţi ai familiei Dragnea. Ilie Liviu Dragne este şi administratorul Fermei de porci Salcia, din județul Teleorman, pe care a preluat-o de la fiul președintelui PSD Liviu Dragnea. În august 2017, Ilie Dragne a fost reţinut, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu, într-un  dosar în care sunt vizate mai multe firme, printre care și Ferma Salcia, din județul Teleorman, suspectată că a produs un prejudiciu de aproximativ 200.000 de euro. Gabriel Putineanu este fratele lui Mihai Putineanu, finul lui Liviu Dragnea.

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Jurnaliştii de la Rise Project arată că prin firma Zooveg 2010, fiul lui Liviu Dragnea controlează și afacerea cu silozurile din Teleorman (Gransiloz), dezvoltată în cooperativă cu Tel Drum. Fluxul banilor pe traseul Tel Drum – Gransiloz se capitalizează în firma-mamă (Zooveg 2010), iar din acest punct, banii pleacă direct în cardul lui Ştefan Valentin, mai scriu jurnaliştii de la Rise Project.

Citeşte întreaga investigaţie pe Rise Project.


Azi e consilier, ieri era ”Braț de fier”. Ciudata ”traiectorie” a lui Novăcescu, fost bodyguard al lui Gheară și Oprescu

Close
Închide
  Close