Mergi direct la conținut »
VIDEO & FOTO / Flash mob în Gara de Nord! Ai LIBERTATEA să te prinzi în HORA UNIRII cu Nicolae Voiculeț, Mirela Vaida și Ilie Năstase în Gara de Nord!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO & FOTO / Flash mob în Gara de Nord! Ai LIBERTATEA să te prinzi în HORA UNIRII cu Nicolae Voiculeț, Mirela Vaida și Ilie Năstase în Gara de Nord!

Românii aflați în această seară în Gara de Nord au participat la un flash mob inedit, la invitația cotidianului Libertatea în parteneriat cu Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. În acordurile cântate de celebrul naist Nicolae Voiculeț și ale orchestrei sale, alături de invitații Mirela Vaida și Ilie Năstase, românii care se aflau în trecere prin cea mai importantă gară a țării au cântat și s-au prins în Hora Unirii.

În momentul intonării Imnului Național, orchestrei conduse de Nicolae Voiculeț i s-au alăturat Mirela Vaida și Ilie Năstase. Fostul jucător de tenis a ținut în brațe, în timpul momentului solemn, pe parcursul căruia a salutat, un copil al unuia dintre călătorii aflați atunci în gară.

 

Libertatea și celebrul naist Nicolae Voiculeț au ales să marcheze Ziua Unirii într-un mod cu totul deosebit, un moment creat pentru oameni și la care să participe … oameni. De aceea, locul ales a fost Gara de Nord din București, locul unde, zi de zi, mii de români vin și pleacă, un loc unde oamenii sunt, chiar și pentru câteva momente, împreună.

Așadar, Nicolae Voiculeț a cântat Hora Unirii pentru români, pe care i-a invitat, de altfel, să se prindă în ”hora mare” și să cânte împreună cu el cunoscutele versuri:

Hai să dăm mână cu mână/Cei cu inima română/Să-nvârtim hora frăției/Pe pământul României!

Iarba rea din holde piară!/Piară dușmănia-n țară!/Între noi să nu mai fie/ Decât flori și omenie!

La evenimentul cultural-artistic care a avut loc în Gara de Nord, pe peronul central, naistul Nicolae Voiculeț, alături de instrumentiștii care îl însoțesc la concerte, i-a avut invitați speciali pe renumitul fost tenismen Ilie Năstase, un adevărat simbol al României, dar și pe artista Mirela Boureanu Vaida, care a cântat alături de români Hora Unirii.

Călătorii au primit foi cu versurile și au fost invitați să cânte și să se prindă în horă.

Close
Închide
  Close