Ford opreşte producţia celor mai profitabile două modele. Cum motivează compania această decizie

Ford opreşte producţia celor mai profitabile două modele, camionetele F-150 şi Super Duty, a anunțat compania auto miercuri, 9 mai. Astfel, a oprit producţia la două fabrici din SUA a unora dintre cele mai profitabile modele, din cauza unui incendiu produs la uzina unui furnizor de componente auto, transmite Agerpres.

Producţia camionetei F-150 la cea de-a treia fabrică Ford din Dearborn, Michigan, ar putea fi de asemenea oprită, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Încă nu se ştie cât va dura întreruperea producţiei, iar Ford nu a specificat despre ce componente este vorba. În schimb, Ford a precizat că va chema înapoi în fabrică 1.4 milioane de mașini în America de Nord.

Săptămâna trecută a avut loc un incendiu la o fabrică din Eaton Rapids, Michigan, operată de Meridian Lightweight Technologies, ceea ce a dus la întreruperea producţiei unor componente folosite la camionetele Ford.

F-150 este cel mai bine vândut model din SUA, iar Super Duty este unul dintre cele mai profitabile vehicule ale Ford.

O întrerupere de două săptămâni a producţiei modelului F-150 ar putea reduce cu 310 milioane de dolari profitul Ford din trimestrul doi, a avertizat analistul Joseph Amaturo de la Buck Research.

Potrivit experţilor, măsura este un răspuns al Beijingului la cele mai recente solicitări comerciale formulate de autorităţile americane.

De altfel, vehiculele Ford importate sunt ţinute în porturile din China, potrivit unor surse, citate de Reuters, dar care au dorit să-şi păstreze anonimatul, un nou indiciu al tensiunilor comerciale dintre Beijing şi Washington, China fiidn cea mai mare piaţă auto din lume, după SUA.

Vehiculele Ford, inclusiv modelul premium Lincoln, înregistrează întârzieri neobişnuite la vamă, oficialii solicitând verificări tehnice suplimentare. Sunt afectate şi unele modele ale companiilor auto germane BMW şi Daimler produse în SUA, susţin sursele.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat că va introduce tarife vamale care vor viza produse chineze în valoare de 150 de miliarde de dolari, acuzând companiile chineze de furt de proprietate intelectuală.

În replică, Beijingul a anunţat că va percepe tarife suplimentare în valoare de 25% pentru 106 produse americane, precum soia boabe, avioane, automobile, whisky şi produse chimice.CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV/De dragul copiilor, Bodo a cumpărat o casă la țară. Vrea să-i facă să uite de tabletă și de televizorMai multe articole