Mergi direct la conținut »
A fost condamnată la închisoare pe viață, însă vedetele îi iau apărarea. De ce vor Rihanna, Kim Kardashian și alte staruri să fie eliberată
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > A fost condamnată la închisoare pe viață, însă vedetele îi iau apărarea. De ce vor Rihanna, Kim Kardashian și alte staruri să fie eliberată

A fost condamnată la închisoare pe viață, însă vedetele îi iau apărarea. De ce vor Rihanna, Kim Kardashian și alte staruri să fie eliberată

Cyntoia Brown a fost condamnată la închisoare pe viață, în 2004, după ce l-a ucis pe bărbatul care o forța să se prostitueze. Avea doar 16 ani când a făcut acest gest disperat pentru a scăpa din mâinile traficanților. Acum, 13 ani mai târziu, cazul ei a ajuns din nou în atenție, iar numeroase vedete fac campanie pentru eliberarea ei, relatează NY Daily News. 

O fotografie cu Cyntoia Brown și povestea ei pe scurt a devenit virală pe rețelele de socializare. Această fotografie a adus în atenție cazul tinerei, care a fost condamnată la închisoare pe viață.

„Imaginează-ți că la vârsta de 16 ani ești traficată pentru sex de un proxenet numit „gât-tăiat”. După mai multe zile în care ești drogată și violată de diferiți bărbați, ești cumpărată de un bărbat de 43 de ani care te duce acasă pentru a folosi pe post de sclavă sexuală. Ajungi să găsești curajul pentru a lupta și îl împuști mortal”, scrie în mesajul care a devenit viral pe rețelele de socializare.

În același mesaj este subliniat faptul că Cyntoia, deși avea 16 ani, a fost judecată ca un adult și condamnată la închisoare pe viață. Ea va putea să aplice pentru eliberarea condiționată abia atunci când va împlini 69 de ani.

Cazul femeii, care are acum 29 de ani și se află de 13 ani în spatele gratiilor, a fost și subiectul unui documentar, care a scos la iveală cum a fost abuzată sexual, fizic și verbal.

De altfel, în timpul procesului, Cyntoia Brown a afirmat că a fost sufocată, bătută și violată de mai multe ori, precum și amenințată cu arma. Avocații ei susținut că traumele suferite au fost cele care au făcut-o să îl împuște pe bărbatul care a cumpărat-o pe sex.

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit
Recomandări

Are 23 de ani și a dat lovitura cu o afacere unică în România! Ideea genială din care s-a îmbogățit

Ea a fost însă condamnată la închisoare pe viață, deși era încă minoră. Între timp, însă, legea din statul Tennessee s-a schimbat astfel încât persoanele minore nu mai pot fi acuzate de prostituție, ci sunt considerate victime ale traficului de persoane, cum a fost și cazul tinerei.

Astfel, cazul tinerei a ajuns din nou în atenție, iar numeroase vedete precum Rihanna, Kim Kardashian și Cara Delevigne i-au luat apărarea, sub hashtagul #FreeCyntoiaBrown.

„Am schimbat cumva definiția justiției?”, a scris Rihanna pe Twitter, care a subliniat că Cyntoia este o victimă. „Pentru cei responsabili de sentința acestui copil, sper că nu aveți copii, pentru că ea ar putea fi fiica voastră, pedepsită pentru că a fost deja pedepsită”, a continuat cântăreața.

Kim Kardashian a publicat și ea un mesaj, afirmând chiar că a luat legătura cu un avocat. „Sistemul a dat greș. Mi se rupe inima să văd o tânără traficată pentru sex, care atunci gând găseste curajul să riposteze, este închisă pe viață”, a scris vedeta. În plus, a fost lansată și o petiție pentru eliberarea acesteia, care a fost semnată de 190.000 de oameni în acest moment.


Citește și: Ce avere are Liviu Dragnea. DNA a pus sechestru pe bunurile liderului PSD


Close
Închide
  Close