Mergi direct la conținut »
GALERIE FOTO | Cum se vede Dunărea între Calafat și Drobeta-Turnu Severin. Turiști puțini și o infrastructură precară Galerie foto
12imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > GALERIE FOTO | Cum se vede Dunărea între Calafat și Drobeta-Turnu Severin. Turiști puțini și o infrastructură precară

GALERIE FOTO | Cum se vede Dunărea între Calafat și Drobeta-Turnu Severin. Turiști puțini și o infrastructură precară

România este ocolită de turiștii străini care navighează pe Dunăre. Navele acostează frecvent pe malurile bulgărești şi sârbești. La noi, peisajul e dezolant: mai toate  porturile par părăsite. 

Dintre cele 10 ţări străbătute de Dunăre, România are cel mai mare bazin.  Aici fluviul se întinde la malul drept pe 354,1 km, iar la malul stâng pe 1050 km.  Porturile românești de la Dunăre nu sunt atât de atractive precum cele ale vecinilor sârbi, de exemplu. Unele afișează o imagine de loc părăsit, cu restaurante care au de mult timp lacătul pus pe ușa.

Cu toate acestea, natura oferă  priveliști care îți taie respirația, chiar şi într-o zi în care razele soarelui se lasă așteptate. Între Calafat şi Drobeta-Turnu Severin, cel mai căutat loc este portul cultural Cetate, acolo unde poetul Mircea Dinescu are un cunoscut restaurant. Dacă navighezi pe acest traseu, poți zări vapoare cu turiști, dar pe malul opus. La noi, vezi câțiva pescari care stau la mal sau care ies la câțiva metri în larg pentru o captură mai bună.


Citeşte şi: 

ANALIZĂ / Retragerea SUA din acordul cu Iranul lovește în șoferii din România

 

 

 

Close
Închide
  Close