Mergi direct la conținut »
FOTO&VIDEO/Crema de albine, “vedeta” de la Târgul Național de Miere. Cum își laudă apicultorii marfa
Ştiri Libertatea > Ştiri > FOTO&VIDEO/Crema de albine, “vedeta” de la Târgul Național de Miere. Cum își laudă apicultorii marfa

FOTO&VIDEO/Crema de albine, “vedeta” de la Târgul Național de Miere. Cum își laudă apicultorii marfa

Peste 100 de apicultori şi firme specializate participă în acest weekend la Târgul Național al Mierii, organizat de Complexul Complex Apicol Veceslav Harnaj, pe Bulevardul Ficusului 42 din Capitală. Producătorii au adus diferite sortimente de miere, unele rare, specifice diferitelor zone ale țării. Vedeta acestei ediții a târgului este mierea-cremă tartinabilă, preferata copiilor.

mierea-cremă, vedeta

Daniel Chiș (foto), un apicultor din Bihor a adus la Târgul Național al Mierii un produs inedit: mierea-cremă: “mierea tartinabilă este miere pură, sută la sută naturală. Avem un aparat special care o procesează timp de 98 de ore, o încălzește treptat, amestecă și apoi o răcește, iar în timp ce se răcește este amestecată iar. Este preferata copiilor și a părinților pentru că nu pătează hainele, nu curge”, spune Daniel Chiș. ”Crema de albine” pe care el o vinde la standul său este un mix din miere polifloră, de salcâm, tei și puțină rapiță. Un borcan de 500 de grame costă 15 lei.

Ce afecțiuni tratează mierea

Apicultorii spun că mierea ajută organismul și este recomandată în cazul multor afecțiuni.

Crina Mert (foto) din Hunedoara face parte din Societatea de Apiterapie. S-a documentat din cărțile de apiterapie și a făcut o serie de produse bune pentru sănătate, după cum însăși spune. Așa se face că la standul ei găsiți: miere pentru ridicarea imunității, miere pentru oboseală fizică și psihică (mierea cu polen, propolis, lăptișor de matcă), miere pentru imunitatea copiilor (cu păstură, cătină, propolis, polen și miere). Mai are și miere pentru tuse– din amestec de ghimbir, turmeric, lămâie, portocală, oțet de mere și cătină, miere pentru afecțiuni ale aparatului respirator (miere cu ghimbir), pentru afecțiuni ale ficatului (un amestec cu armurariu, polen, cătină și porpolis). “Pentru probleme grave de ficat recomand păstura, pâinea albinelor. Face foarte bine ficatului, dar și persoanelor cu imunitatea scăzută. De asemenea, este recomandat ca păstura și lăptișorul de matcă să existe în alimentația lor, fiind foarte benefice”, spune Crina Mert.

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum
Recomandări

Managerul Spitalului din Craiova a luat infecție nosocomială chiar în spitalul pe care îl conduce. Unde se tratează acum

Mierea- cremă, “vedeta” de la Târgul Național de Miere

Un alt tip de miere recomandat celor care au probleme cu ficatul este mierea de anghinare. La standul ei, pe lângă mierea cu anghinare, Oana Mihaela Vladu (foto) din Vâlcea, are și miere cu afine, despre care ea spune că este recomandată persoanelor cu probleme vizuale, dar și sirop de cătină și alte siropuri bune pentru organism.

mierea-cremă vedeta

La târg găsiți și mierea de păducel (din zona Ardealului), mierea de cireș cu prun și mierea (de pe Valea Mureșului) și mierea de mană (din diverse zone ale țării). Există și miere de zburătoare din Munții Rodnei, miere de albăstrele, de zmeură și de flori de munte. Nu lipsesc nici mierea de dovleac, de cimbrișor, mierea cu scorțișoară și cu mentă. Prețul borcanelor de miere pornește de la 15 lei. Târgul este deschis și mâine, 18 martie.

Care sunt afecțiunile pe care le poți trata cu miere de albine


CITEȘTE ȘI:

VIDEO| Românii, față în față cu topul internațional al fericirii: “De dimineață umblu pe la Impozite. Asta e fericirea?”

Close
Închide
  Close