Mergi direct la conținut »
După opt ani de război, frații Dolănescu au aflat sentința. Cum a fost împărțită averea lui Ion Dolănescu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > După opt ani de război, frații Dolănescu au aflat sentința. Cum a fost împărțită averea lui Ion Dolănescu

După opt ani de război, frații Dolănescu au aflat sentința. Cum a fost împărțită averea lui Ion Dolănescu

A fost pronunţată sentinţa privind împărţirea averii lui Ion Dolănescu. Dragoş Dolănescu obţine jumătate din drepturile de autor, în valoare totală de peste 100 de mii de euro, iar casa din Cai Matei îi rămâne lui Ionuţ Dolănescu.

Dosarul de succesiune a fost deschis la Judecătoria Sectorului 2 în aprilie 2009, când Dragoş Valenciano Carlos Antonio Dolănescu l-a dat în judecată pe fratele său vitreg Ionuț Dolănescu, pentru stabilirea succesiunii în urma decesului tatălui lor, care a lăsat o avere estimată la aproximativ un milion de euro, compusă din mai multe bunuri, printre trei case, patru terenuri, tablouri, bijuterii şi alte obiecte preţioase.

Șase ani mai târziu, în 21 aprilie 2015, Judecătoria Sectorului 2 a constatat că cei doi frați au calitate de moștenitori ai lui Ion Dolănescu, fiecare având dreptul la câte jumătate din avere.

Instanța a dispus atunci ca bunurile să fie împărțite în două loturi.

Lotul I a fost stabilit la valoarea de 271.254 de euro și este format din: construcții și terenuri în județul Prahova, cu suprafețe de 450 mp, 492 mp, 1.135 mp; construcții și terenuri în judeţul Ilfov, cu suprafețe de 812,64 mp, 1.095,28 mp; terenuri cu vie sau arabile în județul Dâmbovița, cu suprafete de 306 mp, 3.922 mp și 556 mp; o cameră de locuit şi o cămară în judeţul Dâmboviţa; o cotă de 1/6 dintr-un imobil în construcţie şi un teren de 261,77 mp în Bucureşti.


EXCLUSIV/ Irinel face tot ce poate să-i aline Irinei dorul de mamă! Moni și-a exclus fiica din toate planurile!


Lotul II a fost stabilit la valoarea de 687.000 de euro şi 351.146 de lei. În acest lot intră un teren în București, în valoare de 685.000 de euro, certificate de proprietate emise de Fondul Proprietăţii Private în valoare de 500 de euro, un autoturism marca Dacia Logan în valoare de 1.500 de euro, drepturi de autor şi drepturi conexe care valorează 351.146 de lei.

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă
Recomandări

România ratează lista primelor 20 de țări cărora Japonia le oferă gratuit un medicament pentru tratamentul Covid-19. Orban a aflat de la Libertatea despre ofertă

 

Instanța a dispus ca Lotul I să intre în proprietatea lui Dragoş Dolănescu, iar Lotul II să îi revină lui Ionuț Dolănescu.

Pentru că bunurile din Lotul I erau sub valoarea celor din Lotul II, instanța a dispus ca Ionuț Dolănescu să îi plătească fratelui său o sultă în valoare de 207.873 de euro și 175.573 de lei, în termen de trei luni de la data rămânerii definitive a hotărârii, precum și 2.438 de lei reprezentând drepturi de autor şi conexe.
Decizia a fost contestată în iunie 2015 de Dragoș Dolănescu la Tribunașlul București, care doi ani mai târziu a decis cum își împart frații Dolănescu averea moștenită de la tatăl lor.

Judecătorul de la Tribunalul București a scăzut valoarea sultei pe care trebuie să o plătască Ionuț Dolănescu fratelui său, stabilind ca aceasta să fie de 44.686,5 euro și 258.982,56 lei, plătibilă tot în trei luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii. Instanța a menținut toate celelalte dispoziții date de Judecătoria Sectorului 2.

Războiul pe averea fostului cântăreț de muzică populară nu se termină nici după această decizie, din 26 iulie 2017, pentru că frații mai pot face recurs, care va ajunge pentru judecata finală la Curtea de Apel București.


Cristi Borcea iese din pușcărie! Valentina Pelinel plănuiește deja prima vacanță de familie!


 

Close
Închide
  Close