De Paul Bardasu,

Frederic are orgini ţigăneşti, din partea bunicului Ştefan Brătescu, şi ruseşti, din partea bunicii, pianista Valia Belinsky. S-a născut la Caen în 1974 şi, de la vârsta de 9 ani, a urmat cursurile Conservatorului Serghei Rachmaninov din Paris, apoi pe ale celui din Boulogne şi şi-a încheiat studiile la Conservatorul Naţional din Paris, absolvind în 1998 cu medalia de argint.
A început să cânte la 16 ani, la Paris, în spectacole de cabaret, alături de mari interpreţi de „jazz manouche”, cum îi spun francezii jazz-ului ţigănesc. În prezent, tânărul de origine română este considerat unul dintre marii chitarişti de jazz ai lumii, asta datorită tehnicii sale excepţionale şi a expresivităţii muzicale ieşite din comun. De-a lungul anilor, a susţinut concerte în Franţa, Monaco, Rusia, Belgia, Elveţia, Germania, Finlanda, Turcia, Azerbaidjan, Ucraina şi a cântat pentru Mihail Gorbaciov, fostul preşedinte al Uniunii Sovietice, pentru regele Mohammed al VI-lea al Marocului sau pentru prinţul Rainier al principatului Monaco.
Admirator al lui Django Reinhardt – fondatorul jazz-ului european, şi al lui Stéphane Grappelli – cel care a pus bazele jazz-ului ţigănesc, Frederic s-a impus în lumea muzicii şi prin abilitatea incredibilă de a improviza. Cotidianul francez Le Figaro l-a numit „fenomentul chitarei” şi a scris că Frederic Belinsky nu înterpretează de două ori la fel aceeaşi piesă.

Cum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi
GSP.RO

Cum se distrează fetele lui Gigi Becali noaptea! În ce ipostază au fost surprinse de paparazzi