De Răzvan Mihalașcu,

Carmen Hîrțea a confirmat, pentru G4Media, că a fost numită, începând din 7 octombrie, prin ordin al ministrului Sănătății, în funcția de manager interimar al Spitalului de Arși, pentru o perioadă de maximum șase luni.

Întrebată despre neregulile descoperite de Corpul de control al Ministerului Sănătății în perioada în care a fost manager al Institutului Parhon, Carmen Hîrțea a precizat că a discutat cu Sorina Pintea despre acest lucru.

Am avut o discuție cu doamna ministru. Eu am experiență în management, sunt economist de profesie. Cred că despre raportul Corpului de control ministerul poate da mai multe detalii.

Carmen Hîrțea, manager interimar al Spitalului

Neregulile semnate de Corpul de control la Institutul Parhon, în mandatul lui Carmen Hîrțea

Corpul de Control al Ministerului Sănătății a descoperit că Simona Carmen Hîrțea a realizat achiziții publice după bunul plac în perioada în care a fost manager interimar al Institutului Parhon, notează sursa citată.

Dintr-un raport al comisiei de control reiese că la Institutul Parhon se cumpăra inclusiv carne alterată pentru cina pacienților. Mai mult, Corpul de control a constatat că fostul manager interimar ar fi fost într-o posibilă situație de incompatibilitate în timpul mandatului.

Raportul cu neregulile constatate a fost înaintat în iunie 2018 ministrului Sănătății, Sorina Pintea. La acea vreme, Hîrțea a afirmat că știe despre probleme pentru care consideră că nu este vinovată, dând vina pe subalterni.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Pulpe de pui alterate, produse de curăţenie la suprapreţ, medicamente luate fără licitaţie şi asigurările RCA realizate cu ajutorul rudelor au fost câteva dintre neregulile descoperite de corpul de control al Ministerului Sănătății la Institutul Parhon.

Abaterile au fost realizate în perioada în care Carmen Hîrțea a fost manager interimar al Institutului Parhon. Ea este considerată de angajații Ministerului Sănătății o apropiată a fostului ministru Florian Bodog. Amândoi sunt din Oradea, iar Hîrțea a fost promovată de fostul ministrul în funcția de manager interimar al Institutului National de Endocrinologie C.I. Parhon, potrivit G4Media.

Citeşte şi:

Misterioasa dispariție a Biancăi Bobu, portar al Naționalei de hochei. Antrenor: ”M-a sunat cu număr ascuns și părea că îi spune cineva ce să zică”

Societatea îi detestă, cum gândesc ei, de fapt: doi tineri condamnați pentru proxenetism vorbesc despre faptele pentru care au fost pedepsiți: „Nu credeam că ajung la pușcărie pentru așa ceva”

Localitățile dispărute ale României! Povești incredibile despre sate fără viață, dar care există pe hartă, au adrese și coduri poștale

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente