Au fost discutate o serie de măsuri care vor fi luate în perioadă următoare, pentru a îmbunătăți confortul și siguranță călătorilor.

Primarul General, Gabriela Firea: „Ne dorim că transportul de călători, atât în București cât și în localitățile din județul Ilfov, să fie realizat la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Vom implementa astfel un program care prevede 58 de trasee între București și toate localitățile din Ilfov, acestea însumând 1.150 de km, cu 300 de km mai mult decât există în prezent. Vorbim despre București și 40 de localități din județul Ilfov, adică 8 orașe și 32 de comune, care vor beneficia de un sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să contribuie la dezvoltarea economică a zonei metropolitane.   Aceste trasee vor fi asigurate atât de RATB cât și de operatorii privați, care sunt partenerii noștri și doresc, astfel, să va asigur că Municipalitatea încurajează piață privată și dorește o colaborare legală și exclusiv în interesul cetățenilor zonei metropolitane, care trebuie să beneficieze de un transport de modern, de calitate. Subliniez încă o data că nu eliminăm operatorii privați care respectă legea și își respectă călătorii, iar în acest scop vom avea o serie de întâlniri regulate, astfel încât implementarea măsurilor prevăzute de PMUD să fie facauta cât mai corect, în beneficiul ceteatnilor.”

În cadrul întrevederii, specialiștii Municipaitatii au prezentat noul Program de transport public de călători București-Ilfov, elaborat în conformitate cu prevederile PMUD 2016-2030, dar și regulamentul de transport public de călători în această regiune, două documente care vor fi puse în dezbatere publică în perioadă următoare.   De asemenea, în perioada următoare, se va publica anunțul de intenție privind licitația de atribuire a celor 58 de trasee.   Cele 40 de localități din județul Ilfov, care vor fi conectate cu Bucureștiul prin noile trasee de transport sunt:

  • 8 orașe: Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Popești-Leordeni, Voluntari
  • 32 de comune:  1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăști-Ilfov, Dascălu, Dobroești, Domnești, Dragomirești-Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlasiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrachioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Vidra.

Transportatorii protestează, miercuri, în faţa Guvernului. Sunt restricții de circulație. (FOTO & VIDEO)


CITEȘTE ȘI…

REPORTAJ: Detalii înfiorătoare în cazul crimei comise de doi adolescenți din Călărași. Și alți șoferi au trecut pe lângă moarte

EXCLUSIV/Secretul succesului lui Hrușcă: la concerte poartă aceeași pantofi de 20 de ani


 

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu
HOROSCOP

Horoscop 27 ianuarie 2020. Balanțele au furtună în relația de cuplu