Firea sugerează că ar putea candida independent la Primăria Capitalei, dacă PSD îi retrage sprijinul. Candidatura unică PSD-ALDE la prezidențiale, un ”moment istoric, la modul negativ”

firea despre echipele de postaci ale psd

Gabriela Firea sugerează că ar putea candida independent pentru al doilea mandat, dacă PSD îi retrage sprijinul politic. Primarul Capitalei a precizat, după ce a ieșit din ședința Comitetului Executiv Național al PSD, de la Neptun, că i s-a reproșat că are același discurs cu al președintelui Klaus Iohannis și că nu spune clar că dorește să candideze la prezidențiale și să preia partidul. despre candidatură unică PSD-ALDE la prezidențiale, Firea a afirmat că este un moment istoric pentru partid, „la modul negativ'.

Firea a afirmat că nu îi este teamă dacă partidul îi va retrage sprijinul politic și nu o va mai susține pentru a candida în 2020 la Primăria Capitalei.

„Nu știu dacă mai candidez, dacă voi candida, este opțiunea PSD dacă va vota să nu să mă mai susțină. Pot să candidez independentă', a spus Firea, precizând că a fost desemnată candidat la Primărie pentru că era „singurul coleg care a avut scopul mai mare decât partidul în toate sondajele de opinie'.

„Notorietatea mea a fost mai mare, de aceea am avut și un procent mai mare decât partidul în CGMB', a mai explicat Firea.

Gabriela Firea a mai criticat reproșurile care i s-au adus în ședința conducerii PSD.

„Vă relatez un dialog, domnul Negoiță, primarul de la Sectorul 3,  i-a spus președintelui  (lui Liviu Dragnea – n.r.) că nu spun clar că eu candidez la președinție, deși am spus de nenumărate ori că nu doresc să candidez la președinție, că nu doresc să preiau partidul. Atunci, domnul președinte a afirmat că nici el nu candidează, și că împreună vom discuta să avem candidat unic cu ALDE', a povestit Firea.

Ea a ținut să precizeze că reacția din sală arată că partidul nu este mulțumit cu această decizie.

„Au aplaudat doar doi, trei din sală. E adevărat, îl stimez pe domnul Tăriceanu și ar fi un președinte bun, dar a ajunge acest partid în situația de a nu avea un candidat viabil (..) Este un moment istoric, la mod negativ.

Întotdeauna, PSD-ul, stânga a avut candidat la președinție. A câștigat sau nu, este dreptul românilor să aleagă, dar reacția din sală a fost grăitoare, au aplaudat doar doi, trei', a mai spus ea.

CITEȘTE ȘI:

Mai multe articole