Cât s-au scumpit locuințele din Brașov în luna noiembrie? Ce apartamente mai poți cumpăra ieftin

Apartamentele din Brașov s-au scumpit pe parcursul lunii trecute. Prețul mediu de vânzare solicitat de către proprietari a crescut cu 10 euro pe mp față de finele lunii octombrie și a ajuns la 1.000 de euro/mp.

Cel mai mult s-au scumpit apartamentele aflate în blocuri noi, respectiv cu 24 de euro/mp. Astfel, în prezent aceste locuințe se vând cu un preț mediu de 997 de euro/mp, potrivit Indicelui Imobiliare.ro.

În cazul locuințelor aflate în clădiri vechi, majorarea prețurilor a fost mai puțin semnificativă, respectiv de doar 7 euro/mp. Cu toate acestea, apartamentele vechi din Brașov pot fi cumpărate la prețuri mai mari față de cele noi, având în vedere faptul că, în medie, acestea sunt scoase pe piață cu 1.001 euro/mp.

Citește și: Cele mai frumoase case de vânzare din Brașov. Câți bani trebuie să ai pentru a te bucura de ele

Citește și: Cum arată locuința din Brașov pe care dai mai bine de jumătate de milion de euro

Prețul mediu de vânzare al garsonierelor vechi din Brașov a crescut cu 13 euro/mp pe parcursul lunii noiembrie, ajungând la 1.050 de euro/mp, în timp ce în cazul apartamentelor cu 2 și 3 camere majorările au fost mai mici, respectiv de 8 euro/mp și de 6 euro/mp.

Au existat însă și locuințe la nivelul cărora s-au înregistrat scăderi de prețuri pe parcursul lunii trecute. Este vorba despre apartamentele cu 4 sau mai multe camere. Metrul pătrat se vinde acum în cazul acestora cu 24 de euro mai ieftin față de luna octombrie.

Care sunt cele mai ieftine garsoniere și apartamente de vânzare în Brașov

În ciuda creșterilor de preț înregistrate la nivelul pieței imobiliare locale, găsești în continuare unele garsoniere și apartamente de vânzare în Brașov pe care le poți achiziționa chiar și cu un buget mai redus.

Cea mai ieftină garsonieră de vânzare în Brașov se află în Centrul Istoric al orașului și costă 15.000 de euro.

Aceasta are o suprafață utilă de 13 mp și se află la parterul unei clădiri construite înainte de 1941. Vezi AICI anunțul de vânzare

Cel mai ieftin apartament de vânzare în Brașov costă 31.900 de euro și are 2 camere. Acesta se află într-un bloc din zona Florilor, este semidecomandat și are o suprafață utilă de 40 de mp. Vezi AICI mai multe detalii

Un alt apartament cu 2 camere ieftin din Brașov se află în cartierul Gemenii și costă 32.000 de euro, preț negociabil, potrivit anunțului publicat pe Imobiliare.ro.

Locuința este amplasată într-un bloc cu 4 etaje și are o suprafață utilă de 36 de mp. AICI anunțul de vânzare

Cel mai ieftin apartament cu 3 camere pe care îl poți cumpăra în Brașov costă 42.000 de euro și se află în zona Florilor. Locuința se află într-un bloc cu 4 etaje construit înainte de 1990, este dotată cu centrală proprie și mobilată complet. Mai multe detalii AICI

Cu un buget de 60.800 de euro poți achiziționa cel mai ieftin apartament cu 4 camere din Brașov. Acesta se află în zona Dârste și dispune de o suprafață utilă de 85 de mp.

Mai multe articole