De Daniel Ionașcu,

Datele respective includ rezultate de laborator, diagnostice, datele privind spitalizarea, istoricul medical, numele pacienților și datele lor de naștere, conform sursei citate.

Ținta o constituie realizarea unor unelte mai bune în privința inteligenței artificiale, arată Reuters.

Cumpără Fitbit pentru 2,1 miliarde de dolari

Situația vine în contextul în care Google a anunțat recent că va cumpăra producătorul de dispozitive purtabile și ceasuri inteligente Fitbit.

Îngrijorările vin ca urmare a faptului că achiziția Fitbit a venit tocmai pentru datele pe care aceasta le colectează de la utilizatorii săi.

Oficialii Google susțin că datele sunt ale Ascension, iar Google va oferi servicii cloud pentru aceasta.

Serviciile cloud înseamnă în general stocarea de date pe serverele altei companii și oferirea de servicii pentru acestea. Spre exemplu, Netflix și Reddit sunt stocate pe serverele Amazon.

Amazon Web Services și Microsoft Azure sunt cei mai mari jucători din domeniul cloud computing, dar Google Cloud vrea să se diferențieze prin oferirea de unelte specializate de inteligență artificială.

Care e problema

Ascension a anunțat că dorește să folosească inteligența artificială pentru a îmbunătăți eficiența tratamentelor și siguranța pacienților.

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă
Recomandări

Iohannis a semnat decretul de retragere a decorației pentru Adrian Năstase. Ce alte nume grele mai sunt pe listă

Problema este ca aceste date să nu fie asociate cu profilele online pentru a fi apoi ținta unor reclame personalizate. Mai grav ar fi ca datele medicale să ajungă online, să fie furate sau ”scurse” pe diverse site-uri.

Hackerii ar putea fura informațiile personale, iar acestea ar putea ajunge ulterior la asigurători sau angajatori.

Apple și Amazon se aventurează în domeniul sănătății

Google nu este singurul gigant IT care vrea să se aventureze în domeniul medical. Apple colectează deja informații de sănătate de la clienții săi care dețin ceasuri Apple Watch și oferă aplicația Apple Health, care importă dosarul medical al cliențului. Compania intenționează să lanseze noi servicii medicale. Presa a scris că ar putea să lanseze un abonament în acest sens.

De asemenea, Amazon a făcut o companie mixtă cu banca JP Morgan pentru a oferi servicii de sănătate ieftine angajaților. Amazon oferă concomitent un software spitalelor și farmaciilor.

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă