„Numai la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, de vineri până marți au depus cereri de pensionare peste 700 de polițiști în timp ce de la începutul anului au solicitat ieșirea la pensie cca. 3.200 de angajați. La aceștia se adaugă alte numeroase persoane cu funcții de conducere din cadrul structurilor de apărare sau de siguranță națională care au înaintat în aceste zile cereri de pensionare anticipată”, se arată într-un comunicat al USR.

Exodul ofițerilor din Poliție, Apărare și Siguranță Națională prin pensionarea anticipată poate crea probleme nu numai bugetului de pensii dar și în funcționarea normală a acestor instituții, susține sursa citată.


Nebunia din Sănătate obligă un copil bolnav de cancer să urce în avion, deși va muri în timpul zborului


”Cererea de pensionare anticipată este o decizie personală care nu poate fi contestată legal. Nu despre legalitate e vorba aici, ci despre efectele nocive ale unor reglementări juridice care într-adevăr trebuie schimbate, dar nu haotic și intempestiv pentru că există riscul destabilizării unor instituții cheie pentru siguranța cetățeanului”, afirmă deputatul Dan Barna, purtătorul de cuvânt al USR.

USR susține eliminarea excepțiilor de la principiul contributivității din sistemul public de pensii. Acestea trebuie să fie limitate doar la cazuri excepționale și în virtutea unor merite deosebite. Însă, problema pensiilor speciale nu poate fi rezolvată printr-o ordonanță de urgență fără o dezbatere publică consistentă.

USR cere, astfel, celorlalte formațiuni politice să susțină adoptarea proiectului de lege prin care pensiile parlamentarilor nu mai sunt exceptate de la principiul contributivității și inițierea unei dezbateri ample cu argumente și date concludente pentru limitarea pensiilor speciale și a excepțiilor de la principiul contributivității.


Fiica lui Marius Țeicu a murit . Patricia fusese diagnosticată cu leucemie, iar ultimele analize arătau ca ar fi învins boala


 

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau
GSP.RO

„De ce atinge o adolescentă?”. Scandal în Canada după ce Bianca Andreescu s-a intalnit cu Justin Trudeau

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum
HOROSCOP

Horoscop 20 septembrie 2019. Berbecii se află la finalul unui drum