Potrivit textului OUG 114 din 2018 publicat în Monitorul Oficial, din 29.12.2018, pentru salariații din construcții și mai multe domenii, cota contribuției de asigurări sociale (CAS) este mai mică cu 3,75% față de cea de 25% cât este pentru restul salariaților. Această reducere este oferită, de fapt, din sistarea contribuției la Pilonul II, potrivit ordonanței, arată Edupedu.ro.

Informația ar fi fost confirmată pentru sursa citată de către reprezentanții fondurilor de pensii.

Cei vizați sunt constructorii, producătorii, arhitecții, inginerii și consultanții tehnici. Pentru ei au fost introduse în Codul Fiscal prevederi speciale pentru următorii 10 ani, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2028. Astfel, scutirea de la plata pentru Pilonul II se sistează de luna aceasta.

Banii acumulați până la 1 ianuarie în conturile persoanelor vizate de modificările fiscale pot fi retrași, însă, la ieșirea la pensie.

Totodată, peste un deceniu, contribuțiile ar trebui să fie reluate în conturile constructorilor, după cum prevedere ordonanța.


CITEȘTE ȘI: Pensiile speciale au explodat, în 2018. Zeci de mii de beneficiari, pensii care ajung şi la 20.000 de lei, pe lună, pentru foştii procurori, judecători, militari, poliţişti şi parlamentari


FOTO: PIXABEY

Urmărește-ne pe Google News