PSD a decis când se va da Ordonanța pe amnistie și grațiere. Vor scăpa de închisoare toţi cei condamnaţi până la 10 ani (SURSE)

Decizie de ultimă oră în PSD. Guvernul condus de Viorica Dăncilă va da Ordonanţă de amnistie şi graţiere, până pe 15 ianuarie. Ordonanţa de Urgenţă va fi semnată şi asumată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, potrivit surselor din PSD şi ar cuprinde pedepsele până în zece ani, care vor fi iertate.

Pentru ca ordonanţa să intre în vigoare imediat, Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară. Cu acest prilej, în ianuarie se va dezbate şi bugetul de stat pe 2019.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, şi-ar fi dat acordul pentru a semna Ordonanţa de Urgenţă, în discuţiile cu conducerea PSD.

Semnalul privind amnistia şi graţierea a fost dat clar, duminică, în Consiliul Naţional al PSD.

Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, a cerut, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD, premierului Viorica Dăncilă şi ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, să se folosească de prevederea constituţională şi să dea amnistia şi graţierea.

Şi liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a sugerat că este de acord cu amnistia şi graţierea: „Trebuie să existe un moment zero, să tragem o linie și să o luăm de la capăt. Datorăm asta miilor de familii pe care sistemul le-a abuzat”

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea


Citeşte şi:

Dăncilă le transmite social-democraţilor: „Nu voi ceda!”. Premierul, nicio vorbă despre amnistie şi graţiere!

Tăriceanu sugerează că este de acord cu amnistia şi graţierea: „Trebuie să existe un moment zero, să tragem o linie și să o luăm de la capăt. Datorăm asta miilor de familii pe care sistemul le-a abuzat”

Marian Oprişan cere premierului Dăncilă să dea amnistia şi graţierea: „PSD trebuie să facă dreptate până la capă

Mai multe articole