Mergi direct la conținut »
UPDATE. Guvernul blochează angajările în administrația centrală; Dragnea: S-a scăpat robinetul!
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > UPDATE. Guvernul blochează angajările în administrația centrală; Dragnea: S-a scăpat robinetul!

UPDATE. Guvernul blochează angajările în administrația centrală; Dragnea: S-a scăpat robinetul!

Guvernul a făcut public un proiect de Ordonanță care prevede blocarea angajările în administrație până la sfârșitul acestui an. Această prevedere apărea și în noul Program de Guvernare, prezentat o dată cu învestirea guvernului Tudose. Executivul vorbește despre raționalizarea cheltuielilor publice, prin blocarea posturilor din administrația publică până la 31 decembrie 2017. UPDATE ora 20.40 Liderul PSD Liviu Dragnea a comentat, joi, decizia Guvernului de a bloca angajările din administraţia centrală, el arătând că în acest domeniu "s-a scăpat robinetul".

De Valentina Postelnicu,

„Da, pentru că s-au făcut foarte multe angajări, în condiţiile în care noi stabilisem, ca decizie strategică la începutul guvernării, în ianuarie, că vor avea loc diminuări de cheltuieli de 10% din toată natura cheltuielilor publice. Şi se pare că s-a scăpat robinetul la angajări în administraţia centrală şi nu e în regulă”, a spus liderul PSD.

Potrivit lui Dragnea, situaţia nu este la fel şi în administraţia locală, pentru că acolo ”vor avea libertate în limitele bugetare pe care le au”. ”Administraţia centrală este cu totul şi cu totul altceva”, a adăugat Dragnea.

Proiectul de Ordonanță prin care Guvernul îngheață concursurile pentru ocuparea funcțiilor în administrația centrală a fost publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, pentru dezbatere publică.
Guvernul vrea să înființeze un Comitet interministerial pentru analiza organizării instituționale și a resurselor umane din administrația publică centrală, organism consultativ, fără personalitate juridică, al cărui principal rol va fi de a realiza o analiză a stadiului privind organizarea instituțională și a statelor de funcții pentru toate autoritățile și instituțiile publice din administrația publică și de a propune măsuri pentru eficientizarea managementului în resursele umane din administrația publică centrală.

Comitetul interministerial va realiza, până la data de 31 decembrie 2017, o analiză a organizării instituționale și a eficienței utilizării resurselor umane la nivelul Guvernului, ministerelor, altor organe centrale de specialitate subordonate Guvernului sau ministerelor, inclusiv a serviciilor publice deconcentrate ale acestora, al autorităţilor administrative autonome și instituțiilor prefectului.

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile
Recomandări

Cine e bărbatul diagnosticat cu noul coronavirus care a stat în România! Unde s-a plimbat în cel 5 zile

 

”Pentru derularea corespunzătoare a acestui proces de analiză a funcțiilor din administrația publică și a pregătirii instituțiilor publice pentru aplicarea măsurilor de reformă, este necesară alocarea unui interval de timp (până la 31 decembrie 2017) în care concursurile pentru ocuparea funcțiilor din autoritățile administrației publice centrale să fie suspendate, pentru a putea asigura evidența corespunzătoare a tuturor funcțiilor publice din administrația publică centrală, după finalizarea analizei organizării instituționale și a resurselor umane din administrația publică centrală, urmând a se lua măsurile care se impun”, anunță Guvernul, în proiectul publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale.

Blocarea angajărilor în administrație a mai apărut în declarațiile reprezentanților Executivului.

Vicepremierul interimar Sevil Shhaideh anunța, la învestirea din Parlament, că se impune o blocare a posturilor în administraţia publică pentru a se putea face un inventar al funcţiilor, astfel încât să se ajungă la o flexibilizare a administraţiei centrale. Ea menționează că aceste prevederi sunt prevăzute în Programul de guvernare al partidului.

Sevil Shhaideh a spus că, în Capitolul II – Politicile publice, din Programul de guvernare  PSD-ALDE, există planul de analiză şi de raţionalizare a cheltuielilor publice printre care, ca primă măsură, este auditarea funcţiilor guvernamentale.


Citește și: Sportivă medaliată cu aur, reprofilată pe videochat. Au aruncat două sacoșe cu vibratoare pe geam. Imagini incredibile

Close
Închide
  Close