Harley-Davidson va transfera o parte din producția de motociclete din SUA penru a evita tarifele impuse de UE

Sursa foto: HEPTA

Producătorul de motociclete Harley-Davidson va transfera o parte din producţia din Statele Unite la fabricile sale internaționale, pentru a evita tarifele vamale impuse de către Uniunea Europeană, scrie Reuters.

Reamintim, UE a impus tarife vamale pentru mai multe tipuri de produse importate din SUA, între care motocicletele Harley-Davidson, whisky-ul Jack Daniels și mașinile de spălat Whirlpool.

Acesta tarife vin ca urmare a introducerii de tarife pentru oțel și aluminiu de către președintele american Donald Trump. Acestea afectează atât UE, cât și Canada, Mexic, Japonia și China.

Tarifele europene ar costa Harley-Davidson 90-100 de milioane de dolari. Acestea ar conduce la o creștere a costurilor de 2.200 de dolari pe o motocicletă. Compania a anunțat că nu va mări prețurile.

Călare de ”motoare”

În 2017, Harley a vândut aproape 40.000 de ”motoare” în Europa, ceea ce reprezintă 16% din vânzările companiei.

Harley a închis în ianuarie o fabrică în Kansas City, Missouri, după ce vânzările au scăzut la cel mai slab nivel din ultimii 6 ani.

Pe lângă fabrica din Wisconsin, SUA, compania mai deține unități de producție și in India, Thailanda și Brazilia.

Acțiunile companiei au scăzut cu peste 5% luni.

Urmează tarife americane pe mașini germane

Președintele american Donald Trump a anunțat pe Twitter că, în cazul în care tarifele nu sunt eliminate, atunci va introduce tarife de 20% pe mașinile importate în SUA din Europa. Trump vizează în special producătorii germani din cauza deficitului comercial pe care SUA îl are cu Germania.

Recent, Trump a avertizat că va introduce tarife vamale pentru bunuri în valoare de 200 de miliarde de dolari importate din China.

Mai multe articole