Mergi direct la conținut »
VIDEO EXCLUSIV / Filmul complet al scandalului dintre un polițist rutier și Ronnen Herșcovici. Imaginile contrazic declarațiile agentului rutier!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

VIDEO EXCLUSIV / Filmul complet al scandalului dintre un polițist rutier și Ronnen Herșcovici. Imaginile contrazic declarațiile agentului rutier!

În urmă cu aproape jumătate de an, pe o arteră din Capitală s-a petrecut un incident rutier în urma căruia Ronnen Herșcovici, un puști în vârstă de 22 de ani, a fost arestat pentru tentativă de omor îndreptată asupra unui  polițist de la Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei. Ziarul Libertatea a intrat în posesia înregistrării complete, captată de o cameră montată pe un bloc din zona respectivă, care contrazice declarațiile acuzatoare ale agentului Ilarian Anton care a susținut în anchetă că a fost târât pe caldarâm vreo 20 de metri, agățat de oglinda din stânga a mașinii condusă de Herșcovici.

De Cristian Burcioiu,

Pe înregistrare se vede cum autoturismul condus de Herșcovici oprește pe bulevardul Ion Mihalache în urma mașinii de poliție din care coboară, pentru început, doar unul dintre cei doi polițiști, cel de pe locul din dreapta al autospecialei. După minute bune de parlamentări purtate între șofer și agent în dreptul portierei cu geamul deschis al Porche-ului, apare și al doilea subofițer care se alătură discuțiilor din stradă. Apoi, puștiul pornește de pe loc cu polițistul Ilarian Anton prins de centura mașinii (n.r. doi experți judiciari au stabilit că agentul se ținea voluntar).

Conform calculelor specialiștilor, autoturismul pornește încet, de la 0 km/h până la cel mult 17 km/h timp în care agentul Ilarian alergă tot timpul pe lângă mașină, fapte dovedite ulterior și de expertizele tehnice efectuate de cei doi specialiști amintiți. E vorba de șase secunde de alergare în care polițistul rutier a stat prins voluntar de mașina condusă de Herșcovici.

Polițistul se desprinde voluntar de Porche și aleargă în sens invers spre mașina de poliție

Filmările dovedesc că nici un moment agentul nu a fost luat pe capotă, așa cum, s-a vehiculat inițial, și nici nu a fost târât pe caldarâm așa cum acesta a susținut în fața anchetatorilor. Mai mult, declarația agentului care s-a plasat în postura de victimă conform căreia el ar fi căzut ulterior pe caldarâm de unde ar fi  fost recuperat de colegul său este contrazisă de imaginile care au surprins întreaga scenă.

După ce se desprinde de autoturism, într-o zonă ușor obturată de vegetația din zonă, Ilarian nu cade, așa cum a susținut, ci aleargă în sens invers celui de deplasare a mașinii lui Herșcovici pentru a se urca pe locul din dreapta al autospecialei, alături de colegul său Ceauș care era deja la volan.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

Citește și: EXCLUSIV / ”Este o înscenare a Poliției!”. Părinții lui Ronnen Herșcovici, colegul de celulă al lui Boureanu, acuză într-un interviu incendiar

Roni Herscovici

Ronnen Herscovici a fost arestat în urmă cu jumătate de an pentru tentativă de omor îndreptată asupra unui polițist

Ronnen Herșcovici ar putea scăpa de acuzația de tentativă de omor?

Această înregistrare cât și documentele emise de experții tehnici care au studiat imaginile au ajuns pe masa specialiștilor în drept de la Haga care vor cerceta împrejurările în care s-a produs incidentul. Familia puștiului arestat pentru tentativă de omor îndreptată asupra unui polițist așteaptă, în baza tuturor probelor existente, schimbarea încadrării juridice.

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19
Recomandări

De ce crede profesorul Beliș că „lipsa autopsiei duce la un diagnostic incert” în cazul morților de COVID-19

 

”Nici o clipă nu a fost vorba de tentativă de omor. Așa ceva nu s-a întâmplat acolo. Mai întâi polițistul a spus că l-a luat pe capotă, apoi că l-a lovit cu portiera și apoi s-a răzgândit și a zis că a fost târât pe caldarâm agățat de oglindă. Care să fie varianta corectă?!? Înregistrarea de la dosar pe care nimeni nu vrea să o ia în seamă demonstrează ce s-a întâmplat. Totul este o înscenare a Poliției. Am depus la Parchet, prin apărător, toate documentele necesare care să ne ajute să schimbăm încadrarea de tentativă de omor în baza căreia băiatul meu stă închis de șase luni pentru ceva ce nu a făcut”, ne-a declarat Mihaela Dumitrescu, mama lui Ronnen Herșcovici.

Doi experți tehnici judiciari au studiat din punct de vedere științific imaginile care au surprins evenimentul de acum șase luni

Incidentul consumat la data de 11 martie 2017 pe bulevardul Ion Mihalache din Capitală a fost disecat din punct de vedere tehnic și științific de doi specialiști care au studiat înregistrările întregului eveniment. Unul – expertul tehnic judiciar ing. Mihai Caragea -, și-a expus concluziile, la cererea familiei lui Ronnen Herșcovici, într-un raport de expertiză tehnică extrajudiciară la data de 10 august 2017. Cel de-al doilea – expertul criminalist autorizat Pop Gheorghe -, a emis propriile concluzii, la cererea procurorului de caz, pe care le-a expus într-un document datat 22 august 2017.

Cei doi agenți – Ilarian Anton și Romeo Marius Ceauș -, nu au putut fi contactați.

”Este o anchetă a Parchetului, e un proces aflat abia la început în care nu există o hotărâre definitivă. Din acest motiv, polițiștii nu-și pot expune punctul de vedere în legătură cu acest caz”, ne-au explicat surse din Poliția Capitalei.


Citește și: Raportul ANPC privind controalele la bănci. Lipsește cea mai importantă informație: numele băncilor cu nereguli

Close
Închide
  Close