Mergi direct la conținut »
UPDATE / Stăpâna câinelui atacat de un Amstaff: "Era cu dinții înfipți în gâtul lui". Care e starea animalului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

UPDATE / Stăpâna câinelui atacat de un Amstaff: „Era cu dinții înfipți în gâtul lui”. Care e starea animalului

Un câine Amstaff lăsat liber pe străzile Bucureștiului a atacat, vineri, un câine plimbat de stăpâna lui în lesă.

UPDATE – ora 19.40: La câteva zile după incident, stăpâna câinelui atacat a povesti, la România TV, ce s-a întâmplat atunci.

„Am trecut prin clipe de groază, mi-au părut infinite, a durat totul cam trei minute. Treceam cu câinele meu, de vizavi, evident era în lesă, și am auzit, cam la o sută de metri, o doamnă care se agita și se vedea foarte clar că avea o leșa groasă după umeri… și mi-a strigat ‘Ține-l… că ți-l omoară!’

Atunci m-am speriat și nu am văzut altă alternativă să scap decât să îl iau și să îl urc pe prima mașină parcată acolo, pe capotă. Câinele agresiv a ajuns în două-trei secunde. Nu am putut să îl scot din colții lui, doar să îl fac să îl muște mai puțin, să îl derutez. El era călăre pe al meu, pe spate, cu dinții înfipți în gâtul lui.

Am și eu câteva semne, dar nu știu dacă m-a atacat, cât m-am luptat cu el… ineficient, evident.

În tot acest timp, stăpâna lui încerca să dea în el cu lesa că și cu o sorcovă, strigând că nu este al ei (este vorba de femeie care doar îngrijea/plimba câinele, nefiind vorba de stăpâna animalului agresiv-n.r.).

Am crezut că o să moară (câinele atacat-n.r.), a avut nevoie de două zile de îngrijire intensivă, abia acum a început să bea apă, e încă în stare de șoc”, a declarat, pentru România TV, stăpâna câinelui atacat.

Incidentul a avut loc vineri în apropiere de Liceul „Iulia Hașdeu”, pe strada Călușei din sectorul 2 al Capitalei.

Elisabeta Badea, fostă campioană națională la popice, a semnalat pe Facebook incidentul deosebit de agresiv, care vă poate afecta emoțional.

Femeia și-a luat câinele său și l-a pus pe capota unei mașini, pentru a-l salva. Dar Amstaff-ul a sărit și l-a tras pe celălalt jos.

A urmat o luptă teribilă. Stăpâna a încercat să-și salveze câinele din colții celui agresiv. Au intervenit, rând pe rând, alți patru oameni, care cu greu au reușit să-l scoată pe câinele agresat din colții celuilalt.

„Vă postam acum două zile că pe strada mea am un Amstaff câine de luptă și știu ceea ce scriu a atacat câinele prietenei mele ….vă las pe voi să vedeți aceste imagini care vă pot afecta emoțional.

Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
Recomandări
Afaceri păguboase. Cum a pierdut România 4 miliarde de euro
 

Este foarte important să vizionați filmul pentru a putea da relații despre femeia care însoțea câinele “cu lesa în mâna ”. Vă rog să distribuiți masiv este foarte grav și se poate întâmpla oricui.

Important de văzut în film că cineva fuge de frică cu un copil. Mai mult de atât câinele a punctat o doamnă cu un copil în brațe. Cei doi muncitori care au salvat câinele și cărora le purtam recunoștință și respect, erau pregătiți să ucidă câinele dacă ar fi atacat a doua oară mama și copilul.

Din păcate această imagine nu a mai fost filmată. Trebuie să fi om curajos să te lupți cu așa colos antrenat să ucidă”, a povestit femeia care a semnalat incidentul.


Citește și:

Alina Mungiu-Pippidi, politolog, despre evenimentele de la Chișinău: E o înțelegere fără precedent între Occident și ruși. Plahotniuc e izolat, dar vor fi câteva zile grele

Close
Închide
  Close