Mergi direct la conținut »
Ştiri Libertatea > Ştiri > Știri Externe > VIDEO | Imagini nemaivăzute cu un trib izolat din Amazon. Indigenii necontactați de oameni au fost filmați cu drona

VIDEO | Imagini nemaivăzute cu un trib izolat din Amazon. Indigenii necontactați de oameni au fost filmați cu drona

Un trib din Nordul Braziliei care nu a avut niciun contact cu civilizația a fost filmat cu drona de către cercetători. Imaginile surprinse în timpul unei expediții din anul 2017 au fost abia acum făcute publice. 

Videoclipul a fost filmat deasupra unei zone uriașe de pădure tropicală amazoniană, în vestul Braziliei de Nord. Imaginile arată un grup de 16 indigeni dintr-un trib care, potrivit Agenției Braziliene a Triburilor Native, FUNAI, nu a avut niciodată niciun contact cu lumea exterioară, informează Daily Mail.

În cadre surprinse de dronă mai apar și un membru al tribului care merge ținând în mâini un arc, o casă ancestrală cunoscută sub numele de maloca și o plantație de manioc (un arbust tropical, denumit și cassava, madioca, yuca și kappa din care se obține o substanță făinoasă, tapioca).

„Ideea este să împărtășim aceste imagini pentru a confirma existența acestor indigeni și pentru a-i proteja”, spune unul dintre membrii FUNAI care punctează faptul că nu se va face nicio încercare de a contacta acest trib sau orice alt trib izolat de civilizație.

De curând, tot într-o junglă din Brazilia, a fost filmat singurul supraviețuitor cunoscut al unui trib din Amazon care a fost masacrat de fermieri acum 22 de ani.


O româncă escaladează unul dintre cei mai periculoşi munţi ai lumii pentru a-i ajuta pe copiii cu boli incurabile