VIDEO | Imagini nemaivăzute cu un trib izolat din Amazon. Indigenii necontactați de oameni au fost filmați cu drona

Imagini nemaivăzute cu un trib izolat din Amazon

Un trib din Nordul Braziliei care nu a avut niciun contact cu civilizația a fost filmat cu drona de către cercetători. Imaginile surprinse în timpul unei expediții din anul 2017 au fost abia acum făcute publice.

Videoclipul a fost filmat deasupra unei zone uriașe de pădure tropicală amazoniană, în vestul Braziliei de Nord. Imaginile arată un grup de 16 indigeni dintr-un trib care, potrivit Agenției Braziliene a Triburilor Native, FUNAI, nu a avut niciodată niciun contact cu lumea exterioară, informează Daily Mail.

În cadre surprinse de dronă mai apar și un membru al tribului care merge ținând în mâini un arc, o casă ancestrală cunoscută sub numele de maloca și o plantație de manioc (un arbust tropical, denumit și cassava, madioca, yuca și kappa din care se obține o substanță făinoasă, tapioca).

„Ideea este să împărtășim aceste imagini pentru a confirma existența acestor indigeni și pentru a-i proteja”, spune unul dintre membrii FUNAI care punctează faptul că nu se va face nicio încercare de a contacta acest trib sau orice alt trib izolat de civilizație.

De curând, tot într-o junglă din Brazilia, a fost filmat singurul supraviețuitor cunoscut al unui trib din Amazon care a fost masacrat de fermieri acum 22 de ani.

<iframe width=”740″ height=”400″ src=”https://www.youtube.com/embed/IAGMAJECdd4″ frameborder=”0″ allow=”autoplay; encrypted-media” allowfullscreen></iframe>


O româncă escaladează unul dintre cei mai periculoşi munţi ai lumii pentru a-i ajuta pe copiii cu boli incurabile


Mai multe articole