Criticile aduse de Donald Trump Universității Harvard

Într-o postare recentă pe rețeaua sa de socializare, Truth Social, Donald Trump a susținut că Universitatea Harvard este „o glumă care predă ură” și că nu ar mai trebui să primească finanțare federală.

În aceeași postare, Trump a acuzat Harvard că angajează în principal „stângiști radicali, idioți și oameni cu creier de pasăre”.

Importanța reală a Universității Harvard

Universitatea Harvard este cea mai mare universitate privată de cercetare Ivy League Statele Unite ale Americii.

Printre absolvenții, cadrele didactice și cercetătorii de la Harvard se numără 188 de miliardari în viață, 8 președinți ai SUA, 24 de șefi de stat și 31 de șefi de guvern, fondatori de companii notabile, laureați ai premiului Nobel, medaliați ai premiului Fields, membri ai Congresului, bursieri MacArthur, bursieri Rhodes, bursieri Marshall, laureați ai premiului Turing, laureați ai premiului Pulitzer și bursieri Fulbright.

Studenții și absolvenții Harvard au câștigat, de asemenea, în mod colectiv, 10 premii Oscar și 110 medalii olimpice, inclusiv 46 de medalii de aur.

Istoria Universității Harvard

Universitatea Harvard a fost fondată în anul 1636 de către John Harvard, un preot puritan englez din Noua Anglie colonială.

Raport al Congresului SUA: De ce armata rusă a înregistrat pierderi semnificative și n-a fost capabilă să câștige războiul din Ucraina ANALIZĂ
Recomandări
Raport al Congresului SUA: De ce armata rusă a înregistrat pierderi semnificative și n-a fost capabilă să câștige războiul din Ucraina ANALIZĂ

Până în secolul al XIX-lea, Harvard a devenit cea mai proeminentă instituție academică și culturală în rândul elitei din Boston iar după Războiul Civil American, sub îndelungatul mandat al președintelui Harvard, Charles William Eliot, din 1869 până în 1909, Harvard a dezvoltat mai multe școli profesionale, care au transformat-o într-o universitate modernă de cercetare.

În 1900, Harvard a cofondat Asociația Universităților Americane James B. Conant a condus universitatea în timpul Marii Depresiuni și al celui de-Al Doilea Război Mondial, iar după război a liberalizat admiterea.

Universitatea are zece facultăți academice și o facultate atașată Institutului Harvard Radcliffe.

Dotarea Harvard, evaluată la 50,7 miliarde de dolari, o face cea mai bogată instituție academică din lume iar biblioteca Harvard, cu peste 20 de milioane de volume, este cea mai mare bibliotecă academică din lume.

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentarii (3)

Ringir 17.04.2025, 08:02

Harvard si România, doua nume care produc *** pe banda rulanta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Demradulescu 16.04.2025, 23:08

Nea Trump,vrei să scapi de Harvard,îți recomand eu o soluție ieftină,unge Universitatea pe la colțuri cu untură,slănină ce găsesti și o mănâncă câinii.

Danienache 16.04.2025, 23:03

Daca au asa de multi bani, de ce mai cer 2 miliarde de la stat? De ce trebuie ca taxele cetatenilor sa mearga la o facultate particulara care are asa de multe fonduri? De ce taxele cetatenilor trebuie sa platesca pt bursele studentiilor internationali?

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.