Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Incendia satul ca să ajungă pompier! Incredibila poveste a moldoveanului piroman care era mereu primul la foc, pregătit să ajute
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

EXCLUSIV. Incendia satul ca să ajungă pompier! Incredibila poveste a moldoveanului piroman care era mereu primul la foc, pregătit să ajute

Visul unui tânăr din așezarea nemțeană Borlești a fost dintotdeauna să îmbrace, cu orice sacrificii, haina de pompier. Îndrăgostit până peste cap de lupta cu limbile ucigătoare de foc, mintea fragedă a junelui moldovean a copt o idee incredibilă, demnă de scenariile filmelor de acțiune. Incendia casele bieților consăteni pentru ca, mai apoi, să participe trup și suflet la stingerea lor și la salvarea dobitoacelor din bătături! Chiar și arestat, piromanul a ticluit un plan diabolic cu ajutorul căruia a crezut că o scape de acuzații: a tocmit doi incendiatori care să-i ducă treaba mai departe!

De Cristian Burcioiu,

Sătenii din Borlești au trăit până nu demult cu frica-n sân că, în orice moment, agoniseala de-o viață li se poate preface în scrum. Aveau și motive temeinice să se teamă de focul ucigaș atâta vreme cât, la interval de câteva zile, o anexă, o bucătărie de vară, un hambar, un stog de paie, un grajd sau chiar un garaj al câte unui consătean ghinionist se aprindea ca din senin în miez de noapte. Toți s-au dus speriați cu jalba-n proțap la polițiștii din comună care, așa cum era normal, au pornit pe urmele piromanului misterios care, doar la adăpostul întunericului, nu contenea să dea foc satului.

Samson era mereu primul la focurile puse de el și la salvatul dobitoacelor din bătăturile consătenilor

Azi așa, mâine așa, până când polițiștii au conturat identitatea siluetei care se strecura noaptea în ogrăzile oamenilor și le dădea foc. Să fie oare Florin Samson, vecinul lor cel săritor aflat întotdeauna în primele rânduri de salvatori atunci când casa unui țăran era cuprinsă de flăcări? Toate probele adunate în timp au făcut ca această întrebare să primească răspuns, iar moldoveanul de 20 de ani să nu mai poată ieși din postura de principal suspect.

Colac peste pupăză, personajul urmărit pas cu pas fără ca măcar habar să aibă a fost prins exact când punea foc unei bucătării și unui grajd. Omul se pregătea, când vâlvătaia avea să se înalțe amenințător, pentru o nouă intervenție ca…pompier! Cu tulumbă și găleți pline cu apă.

„Au fost șapte incendii. Toate provocate. La ultimul, o patrulă alcătuită din polițiști de la secția rurală și de la postul comunal l-a prins pe incendiator, un tânăr localnic în vârstă de 20 de ani. Tocmai ce dăduse foc la o bucătărie de vară și la un grajd. Individul devenise suspect, iar comportamentul său dădea de bănuit. Era prezent la fiecare incendiu, culmea, îi ajuta pe pompieri la stingere, apoi îi învinuia pe cei de la Primărie că nu fac nimic pentru oameni, că doar el se zbate și este alături de sătenii greu încercați de foc” povestește comisarul șef Carol Eduard Adam, din cadrul IPJ Neamț.

Piromanul, mereu în primele rânduri ale salvatorilor, ca să fie remarcat de… primar

Arestat, Samson-piromanul, cel care se visa pompier, nu a putut nega nici una dintre grozăviile pe care le-a făcut și care s-ar fi putut transforma în capcane mortale pentru proprietarii caselor incendiate, dar și pentru bietele lor necuvântătoare din bătătură. Ba mai mult, în anchetă a mărturisit senin că a făcut totul doar ca să devină…pompier! A vrut să fie remarcat de mai-marii așezării și, astfel, într-o bună zi, să fie și el angajat în trupele sătești care participă la stingerea sinistrelor. De aceea se și posta în primele rânduri ale salvatorilor care se luptau cu limbile de foc și scoteau bietele animale din flăcări și fum.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

Arestat, Samson a tocmit alți doi piromani ca să-i ducă treaba mai departe și să-l scape astfel de vină

Numai că, o dată ajuns la beci, Samson-piromanul a realizat că lucrurile nu sunt tocmai în avantajul său și că haina de pompier este tot mai departe de cuierul său. De aceea, ca să-și salveze cumva pielea, mintea i-a mai fost străfulgerată de o ultimă idee. Plasat în arest la domiciliu, piromanul a tocmit doi consăteni cărora zice că le-ar fi dat câte o mie de lei drept simbrie ca să-i ducă ei treaba mai departe cât el e în vizorul polițiștilor. Adică le-a spus să pună foc în continuare în gospodăriile oamenilor din sat și astfel el să pară, printre ai lui, un personaj fără de pată.

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit
Recomandări

Decedată de COVID după două teste negative. De ce asistenta de 45 de ani din Botoșani a fost confirmată pozitiv astăzi, în aceeași zi în care a murit

 

Piromanii plăți au primit de la Samson benzină ”îndoită” cu prea mult ulei, amestec care nu a luat foc

Prinși pe când benzina primită de la ”șeful” lor pentru a incendia o șură le juca feste și nu se aprindea neam de la flacăra chibritului, colaboratorii lui Samson au arătat supărați cu degetul spre cel care-i angajase. Ba, ma mult, cele două ajutoare care s-au prins în periculosul joc cu agoniselile țăranilor s-au simțit trădate pentru că piromanul le dăduse, și-au zis ei, în bătaie de joc combustibil ”îndoit” cu prea mult ulei. Un amestec care, din fericire pentru proprietarii casei vizate, nu a ars și astfel au căzut în plasa polițiștilor exact în timpul acțiunii.

La finalul poveștii decupată parcă dintr-un scenariu de film, Samson-piromanul, elev de seminar teologic și un soi însărcinat cu convocarea sătenilor la adunări și petreceri câmpenești, s-a întors iar în arest. Nici complicii lui nu au scăpat, însă sunt cercetați în libertate.


EXCLUSIV. Răsturnare de situație în cazul Boureanu. Unii dintre polițiștii-martori și-au schimbat mărturiile!

Close
Închide
  Close