Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Incendii de vegetație provocate intenționat în nordul Spaniei. Sute de pompieri se luptă cu zecile de focare

Incendii de vegetație provocate intenționat în nordul Spaniei. Sute de pompieri se luptă cu zecile de focare

În jur de 50 de incendii de vegetație au izbucnit în nordul Spaniei, iar peste 700 de pompieri au fost detașați să intervină pentru stingerea flăcărilor. Autoritățile cred că focul a fost pus intenționat, scrie EFE.

„Un număr de 48 de incendii erau active la sfârşitul zilei. În cursul zilei de duminică se înregistrau 50 de incendii, 760 de persoane din diferite administraţii fiind implicate în stingerea lor”, a informat într-un comunicat guvernul regional din Cantabria.

Primele incendii au izbucnit joi, în zona montană din nordul țării, dar între timp s-au înmulțit. Autoritățile transmit că „nici o victimă umană nu a fost raportată iar majoritatea incendiilor au avut loc în zone inaccesibile, fără să fie puse în pericol populaţia sau infrastructurile”.

Miguel Angel Revilla, preşedintele regional, a declarat că piromanii profită de vântul puternic și pornesc astfel de incendii.

„În cele mai multe cazuri este vorba de oameni cu mintea tulburată care atacă patrimoniul public în locuri şi zone greu accesibile… Avem dovezi că acestea au fost faptele, având în vedere că agenţii Gărzii Civile au găsit peste 30 de fitiluri confecţionate”, a spus Revilla potrivit EFE citat de Agerpres

Două persoane au fost arestate, potrivit televiziunii La Sexta, preşedintele Revilla precizând că nicio persoană nu este rănită şi că au fost evacuaţi doar cinci localnici.


Citește și: 120 de condamnați în Anglia, niciunul în România! Același procuror DIICOT care nu i-a cercetat pe colonelul SRI Predoiu, fratele șefului SIE, și pe ceilalți ofițeri din dosarul de trafic de minore „Shanghai” a ratat toți inculpații în „Academia de Trafic de Minori Țăndărei”!