Incendiu la Botoșani: au ars 250 de tone de furaje. Pagubele materiale sunt uriașe

Incendiu la Botoșani: au ars 250 de tone de furaje. Pagubele materiale sunt uriașe

Incendiu la Botoșani: au ars 250 de tone de furaje. Pagubele materiale sunt uriașe. La scurt timp după ce la București un bloc a fost mistuit de flăcări, în nordul țării focul a cuprins un fost saivan.

Un incendiu izbucnit la un depozit de furaje şi soldat cu pagube de aproximativ 225.000 de lei a fost stins de pompierii din Botoşani după 36 de ore de intervenţie, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu.

Potrivit sursei citate, 71 de pompieri au acţionat pentru stingerea şi înlăturarea efectelor incendiului izbucnit vineri la un depozit de furaje de pe raza comunei Ripiceni.

Incendiu la Botoșani: au ars 250 de tone de furaje. Pompierii spun că au salvat bunuri de o valoare și mai mare

„Iniţial, spre locul indicat s-au deplasat pompierii din Ştefăneşti şi voluntarii din comună. Ulterior, s-a luat măsura suplimentării forţele de intervenţie cu personal şi tehnică de la alte gărzi aparţinând Detaşamentului de Pompieri Botoşani.

La sosirea salvatorilor la faţa locului, ardeau furajele depozitate într-un saivan de circa 1.800 mp. Din saivanul cuprins de flăcări au fost evacuate circa 2.400 kg de îngrăşământ chimic', a declarat Lupu.

Intervenţia a fost îngreunată, pe de o parte, de cantitatea mare de furaje, aproximativ 250 tone, care întreţineau arderea, iar, pe de altă parte, de faptul că trebuiau protejate celelalte furaje pentru ca focul să nu se extindă.

Pe timpul intervenţiei, autospecialele au fost realimentate de mai multe ori.

Pompierii susţin că, prin acţiunea lor, s-au salvat şi protejat bunuri materiale în valoare de 4,5 milioane de lei.

Cel mai probabil, incendiul s-a produs ca urmare a autoaprinderii furajelor.

AGERPRES


VIDEO/Bunătăți din toate colțurile lumii, aduse la Romexpo. „Hamburgerul' sârbesc câștigă teren

Mai multe articole