ANM: Instabilitate atmosferică în cea mai mare parte a ţării, miercuri și joi

Administrația Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri, 5 septembrie, o informare de instabilitate atmosferică pentru cea mai mare parte a ţării, valabilă începând de astăzi, la ora 12:00, până joi, 6 septembrie la ora 03:00.

Astfel, meteorologii avertizează că în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade de timp cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, în după-amiaza şi seara zilei de miercuri, 5 septembrie.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente la deal şi la munte, precum şi în regiunile sud-estice.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 30-40 l/mp şi vor fi condiţii de grindină.

În cursul nopţii de miercuri spre joi (5/6 septembrie) fenomenele vor continua local în sud-est şi pe spaţii mai mici în zonele montane.

Vremea 5 septembrie 2018

În țară

Vremea se schimbă la nivelul întregii ţări, din cauza instabilităţii atmosferice. Ploi şi vijelii sunt aşteptate să lovească în majoritatea regunilor, din cauza unui ciclon atmosferic care s-a instalat marţi în România. Precipitaţiile vor fi prezente în special în sud-est, dar şi în regiunile de deal şi de munte, unde cantităţile vor fi semnificatve, peste 25 – 35 de ml/mp în unele zone. În sud-est riscul de furtuni e ridicat, fiind prognozate intensificări de scurtă durată ale vântului şi vor fi şi condiţii de grindină.

Va ploua şi în restul ţării, dar precipitaţiile nu vor la fel de extinse, ci se vor manifesta local. Şi în aceste zone sunt anunţate ploi torenţiale însoţite de descărcări electrice, arată prognoza meteo întocmită de specialiştii români.

În București

Vremea va fi instabilă în Capitală pe 5 septembrie. Cerul va fi noros, iar condiţiile de ploaie sunt ridicate, mai ales după-amiaza şi seara. ANM prognozează ploi torenţiale ce pot avea caracter de furtună şi care vor fi însoţite de descărcări electrice. Temperatura în schimb va fi la valorile normale ale perioade. Maxima va fi între 26 – 28 de grade, iar minima între 15 – 17 grade.

Vezi prognoza meteo pentru perioada 3-16 septembrie 2018 și află cum va fi vremea în țară!


Citește și: EXCLUSIV/ Negocieri dure, încheiate cu succes! Liviu Vârciu și fosta iubită s-au înțeles cum să împartă timpul petrecut cu fetița


Mai multe articole