Mergi direct la conținut »
Intervenție a medicilor la o școală din Prahova, unde mai multor copii li s-a făcut rău
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Intervenție a medicilor la o școală din Prahova, unde mai multor copii li s-a făcut rău

Mai multe echipaje medicale intervin, vineri, la școala din localitatea Sălciile, județul Prahova, după un apel la 112 în care autoritățile erau anunțate că mai multor copii cu vârste de 10 și 11 ani li s-a făcut rău în timp ce se aflau la cursuri. Există suspiciunea că elevii s-au intoxicat cu fum ori cu monoxid de carbon.

De Cristian Simion,

Ambulanțe de la Serviciul Județean Prahova și de la SMURD, dar și o autospecială pentru transportul victimelor multiple au fost trimise de urgență, vineri, la școala din comuna Sălciile, după ce mai multor copii li s-a  făcut rău. Conform medicilor de la ambulanță, șase elevi au acuzat amețeli, dureri de cap și stări de vomă.

Reprezentanții ISU Prahova au bănuit inițial că ar fi vorba despre o intoxicație cu monoxid de carbon, însă ajunși la școală pompierii au constatat că în sala în care se aflau cei șase copii este amplasată o sobă pe lemn, dar sunt și calorifere, așa că se ia în calcul ipoteza intoxicației cu fum ori cu monoxid de carbon.

Medicii de la ambulanță spun că au mai găsit la școală doar patru dintre cei șase elevi care au acuzat stări de rău, doi dintre cei fiind luați acasă de către părinții care nu au mai așteptat sosirea echipajelor medicale. În școală se aflau alți 13 copii care nu au acuzat simptome. Cu toții sunt însă evaluați medical, pentru ca medicii și paramedicii să fie siguri că nu au și ei probleme de sănătate.

Citește și: Părinții tinerei ucise de subofițerul MApN, declarații șocante. “Are un dosar care s-a muşamalizat pentru că are un cumnat în Poliţie”

Close
Închide
  Close