Mergi direct la conținut »
Interviul care a făcut-o celebră la Bruxelles pe Viorica Dăncilă. "Cum să refuzi să răspunzi"
Politică Libertatea > Ştiri > Politică

Interviul care a făcut-o celebră la Bruxelles pe Viorica Dăncilă. „Cum să refuzi să răspunzi”

Interviul care a făcut-o celebră pe Viorica Dăncilă la Bruxelles. Propunerea PSD la funcția de premier, Viorică Dăncilă, a ajuns în atenția presei după un interviu publicat pe data de 14 iulie 2017 de revista Parlamentului European, politico.eu.

Publicația a scris atunci că “eurodeputata PSD a dat un strălucitor exemplu de cum să refuzi să răspunzi”, amintește hotnews.ro.

“Deși i-au fost adresate doar întrebări soft, nu a răspuns la niciuna. Invitată să-și descrie stilul politic în trei cuvinte, a avut nevoie de 39. Nu a evocat nici o realizare care și-ar putea suprinde cititorii, nici nu a reușit să numească o carte care a inspirat-o”, a scris politico.eu, care a precizat că Dăncilă n-a fost în stare să numească o persoană care a inspirat-o.

Interviul care a făcut-o celebră pe Viorica Dăncilă:

 1. Cum ați descrie stilul dumneavoastră politic / de conducere în trei cuvinte?

Viorica Dăncilă: Permiteți-mi să revin puțin și să descriu trei principii care mă conduc în activitatea mea politică, pentru că ele influențează, fără îndoială, ceea ce numiți „stilul meu politic”. Aceste principii sunt echilibrul, inițiativa și comunicarea, deschiderea spre ideile altor persoane.

 1. Ce realizare personală i-ar surprinde pe oameni?
  Erau momente când trebuia să mă confrunt cu dificultăți, dar de fiecare dată am găsit puterea să mă ridic și să continuu. Fiecare dintre noi se confruntă cu astfel de momente. Ceea ce contează este găsirea puterii, în noi înșine, de a continua proiectele noastre, întotdeauna ghidate de principiile noastre.
 2. Care a fost cea mai inspirată și mai influentă carte pe care ați citit-o și de ce?
  Îmi place să citesc și încerc să citesc ori de câte ori găsesc timp. Și cred că ceea ce citim, în ansamblu, ne influențează, ne modelează gândirea și de a vedea lumea, chiar și modul nostru de a trata dificultăți sau provocări.
 3. Dintre persoanele cu care ați lucrat, cine v-a inspirat cel mai mult și cum?
  Nu am un model, în viață sau în politică. Am preferat să observ și să studiez realizările persoanelor pe care le-am întâlnit de-a lungul carierei mele, să înțeleg punctele forte și slăbiciunile lor, să învăț din greșelile lor.
 4. Care este cea mai mică schimbare pe care ați făcut-o în cariera dumneavoastră care a avut cel mai mare impact pozitiv?
  Primul meu proiect politic a fost la nivelul administrației locale. Am muncit din greu și am învățat mult, în timp. Scena s-a schimbat de la nivel local la nivel european, însă tenacitatea și dorința mea de a lucra din greu și de a face schimbări pozitive au rămas aceleași.

Viorica Dăncilă, propunerea PSD de premier, a fost votată cu unanimitate de voturi în CEXN.

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”
Recomandări

Povestea unui poliţist din Suceava care nu reuşeşte de două luni să scape de COVID-19. „Am făcut în total 8 teste COVID, stau închis fără simptome de 60 de zile, iar în situația mea sunt mulți”

 

Sursa: romanialibera.ro


CITEȘTE ȘI… Viorica Dăncilă, propunerea PSD de premier; A fost votată cu unanimitate de voturi în CEXN

Psihologul Libertatea, despre demisia lui Tudose: “Când dai nas în nas cu ursul în pădure, nu e recomandat să îl înfrunți. În PSD, ursul e Dragnea”


 

Close
Închide
  Close