Mergi direct la conținut »
Ioan Niculae a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Interagro. Decizia nu este definitivă. Un fost lider județean PSD a fost achitat
Ştiri Libertatea > Ştiri > Ioan Niculae a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Interagro. Decizia nu este definitivă. Un fost lider județean PSD a fost achitat

Ioan Niculae a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Interagro. Decizia nu este definitivă. Un fost lider județean PSD a fost achitat

Ioan Niculae a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul Interagro, decizia fiind luată joi de Tribunalul București. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată. În același dosar, Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila și fost președinte PSD Brăila, a fost achitat. 

Patrul echipei de fotbal Astra Giurgiu este acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani.

În același dosar a fost condamnată și soția lui Ioan Niculae, Nicoleta Mariana Toncea, la 3 ani de închisoare, pentru complicitate la evaziune fiscală şi complicitate la spălare de bani. Trei ani și 6 luni de închisoare a primit și Viorel Bărac (director general al Interagro), acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Totodată, judecătorii au decis ca SC Interagro SA să plătească o amendă penală de 150.000 lei, iar SC Libarom Agri SRL o amendă penală de 250.000 lei, în cazul ultimei firme fiind dispusă şi dizolvarea judiciară.

Instanța a mai decis și confiscarea de la Ioan Niculae, Viorel Bărac și Nicoleta Toncea, precum şi de la societăţile Interagro SA, Intervitt SRL, Libarom Agri SRL şi SC Mike Trading&Investment, câte 3.543.833 lei.

Judecătorii au mai decis instituirea și menținerea sechestrului în vederea confiscării speciale şi a recuperării cheltuielilor judiciare, pe toate bunurile mobile şi imobile ale inculpaţilor, până la concurenţa sumei de 24.806.831 lei (câte 3.543.833 lei pentru fiecare inculpat persoană fizică şi juridică).


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV/ Libertatea a vorbit cu românul care a petrecut cu bossul Facebook pe un portavion. La doar 26 de ani, Andrei Antonescu a lucrat la marile companii IT ale lumii

Close
Închide
  Close