Preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, totodată șef al filialei judeţeane a PSD, a declarat că „este mândru” de Jandarmeria Română şi consideră că siguranţa cetăţeanului şi ordinea publică „sunt pe mâini bune”.

„E adevărat, mass-media a prezentat şi reacţii disproporţionate, dar oamenii aceia au reacţionat, cred eu, nefiind psiholog sau specialist, în situaţii de criză – e adevărat, uneori nefericit. Eu am avut curiozitatea să întreb şi specialiştii vizavi de ceea ce se întâmplă la astfel de manifestări şi am aflat lucruri extrem de interesante. Este destul de complicat să stai să aperi lege, ordine publică, stat de de drept când manifestanţii te scuipă, te înjură şi aruncă cu tot ce au în mână în tine şi, în momentul când vrei să faci lucrul ăsta, ridică mâinile sus, ei nu au făcut nimic. E complicat şi mi-aş permite, cu toate criticile şi contestaţiile intervenţiei mele, pe care o să le primesc în mod cert, să vă spun că eu sunt mândru de ceea ce faceţi dumneavoastră, sunt mândru de cum arată Jandarmeria Română – şi aici nu iau în calcul excepţiile, tot timpul există excepţii, şi sunt bucuros că siguranţa cetăţeanului, ordinea publică sunt pe mâini bune”, a spus Radu Moldovan, citat de Agerpres.

Prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ, a apreciat că, în comparaţie cu ce s-a întâmplat în ultimele luni în Franţa, România ” a dat o lecţie” în ceea ce priveşte manifestaţiile publice din 10 august 2018.

„Suntem în continuare şi rămânem adepţii liberei exprimări, liberei adunări, liberelor manifestări, pentru care am ieşit în stradă în 1989, dar în condiţiile legii şi fără a influenţa libertatea celorlalţi, cu atât mai puţin viaţa, cu atât mai puţin în a produce daune. De aceea, vreau să spun că, prin comparaţie, România şi ceea ce s-a întâmplat în august au dovedit că suntem deasupra unor ţări cu pretenţii, atât ca Jandarmerie, dar, trebuie să recunoaştem, şi ca atitudine a celor care ies în stradă pentru diferite solicitări, care pot să fie exprimate în diferite moduri. Am dat o lecţie, cred eu, şi criticile nemeritate aduse Jandarmeriei în august iată că s-au stins după ce toată lumea şi toată România a văzut ceea ce se întâmplă când lucrurile devin grave”, a spus Frenţ.


Citește și: Ghidul contribuabilului | Care sunt taxele și impozitele ce trebuie plătite la început de an și până când trebuie achitate


 

Urmărește-ne pe Google News