Mergi direct la conținut »
Noi detalii în cazul Jay B. Linville, milionarul bănuit că spală bani ajutat de o româncă din Onești. Poliția s-a documentat despre caz de pe internet!
Ştiri Libertatea > Ştiri > Noi detalii în cazul Jay B. Linville, milionarul bănuit că spală bani ajutat de o româncă din Onești. Poliția s-a documentat despre caz de pe internet!

Noi detalii în cazul Jay B. Linville, milionarul bănuit că spală bani ajutat de o româncă din Onești. Poliția s-a documentat despre caz de pe internet!

Parchetul Brașov caută dovezi în dosarul lui Jay B. Linville, 63 de ani, americanul din Florida bănuit că spală bani cu ajutorul iubitei sale românce, Roxana-Andreea Rotaru, 23 de ani.

De Daniel Conțescu,

Roxana-Andreea Rotaru, 23 de ani

Pe scurt, povestea: un american bogat s-a îndrăgostit nebunește de blonda Roxana, iar în timp i-a alimentat fetei contul cu sute de mii de euro. Crezând că e ceva necurat la mijloc, nicidecum iubirea, procurorii au sechestrat banii, iar acum caută probe pentru a construi acuzarea.

Sechestru pe 230.000 de euro

Învinuiți cu vehemență de fata din Onești pentru că au maltratat-o fizic și psihic și întrucât i-au pus sechestru pe bani fără vreun motiv temeinic (este vorba despre o sumă care depășește 230.000 de euro), anchetatorii forează după probele care să le ofere posibilitatea să trimită cazul în instanță, știut fiind că dosarul băltește de aproape un an prin sertare.

Jay B. Linville, 63 de ani

Cum, în acest moment, sunt mai aproape de clasare decât de judecata pe bază de probe, oficialii de sub Tâmpa caută să se ajute în demersul lor de statul american, solicitat oficial să intervină.

În vreme ce Libertatea a aflat, în decurs de numai câteva zile, numeroase detalii despre trecutul lui Linville, procurorii de la noi au ales să acționeze printr-o comisie rogatorie, ca să dea de urma banilor murdari pe care cred că i-ar deține aventurierul afacerist american.

În adresa către SUA, românii dau și o dată-limită de răspuns, 1 octombrie, care sună ca o somație pentru conaționalii lui Linville. Avocata fetei spune că, până acum, în birourile din Brașov n-a ajuns nici un răspuns de peste Ocean.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Demersuri făcute abia după apariția cazului în Libertatea

Cererea procurorilor brașoveni către Departamentul de Justiție al SUA a plecat din România, prin intermediul e-mailului, pe 22 iulie 2019 și a fost confirmată două zile mai apoi, primind numărul de înregistrare CRM-182-69777. Adică la o lună distanță după ce cazul a explodat în presă.

De asemenea, Poliția Română a transmis, în iulie 2019, către Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, un răspuns la o adresă care confirmă ce scrisese Libertatea, anume că Jay, provenit dintr-o familie înstărită, a beneficiat de o moștenire consistentă și că banii lui nu sunt făcuți la copiator.

Scriu că a existat compania Zephyr Egg Company, care a fost vândută în 2008 și care i-a adus lui Linville o avere frumușică. Ciudat este însă faptul că polițiștii și-au luat informațiile de pe internet și nu folosind instituții oficiale.

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram
Recomandări

Adrian Sina, „Ambasador” pentru armata pakistaneză. Postarea jignitoare pusă pe Instagram

Este citat un articol de pe site-ul forbes.com, al celebrei reviste cu profil financiar! Asta în timp ce Libertatea a mers mai departe, stând de vorbă inclusiv cu șerifii americani pe marginea cazului! Hârtia de la Poliție, aflată la dosar, ajută apărarea, nicidecum pe anchetatori.

Libertatea, care a dezvăluit această poveste demnă de film la mijlocul lunii iunie 2019, vă prezintă acum înscrisurile care atestă dialogul româno-american în privința înființării comisiei rogatorii, dar și hârtia primită de cei de la Crimă Organizată Brașov de la Poliția Română, în care este specificată proveniența banilor lui Linville.

GALERIE FOTO CU ROXANA ANDREREA ROTARU:

Close
Închide
  Close