Jumătate din elevii unei clase din Timișoara au fost scoși de părinți de la ore. Ce îi nemulțumește

Jumătate din elevii unei clase din Timișoara au fost scoși de părinți de la ore. Ce îi nemulțumește

Jumătate din elevii unei clase din Timișoara au fost scoși de părinți de la ore, nemulțumiți de pregătirea învățătoarei. Oamenii acuză că până în clasa a II-a, copiii au schimbat trei educatori, iar ultima dintre ale ar fi avut probleme și în altă instituție de învățământ. 14 elevi au fost luați marți de părinți din clase, ca o modalitate de protest, la liceul Ioan Vidu.

„Noi suntem acum cu copiii în clasa a doua, suntem deja la cel de-al treilea cadru didactic. În clasă întâi am avut alt cadru didactic, tot suplinitor, dar pensionar. Mulțumesc la Dumnezeu, el a făcut treabă, a băgat carte în copii și au reușit să recupereze. Dar el era pensionar. Copiii l-au apreciat, mulți au plâns când au auzit că nu mai vine la clasă. În luna august au scos din nou postul la concurs prin ședință publică și avenit o doamnă de la Generala 30. Părinții, când au văzut că e o altă suplinitoare, au zis hai să vedem măcar cine e. Din două – trei telefoane am aflat cine e. Cei de la Generala 30 nu au vrut-o și au pasat-o, acolo a avut probleme cu copiii de la clasa zero. Ni s-a spus, dați-i o șansă. Noi am făcut la fel și am dat o șansă și în primul an de școală și au fost probleme. Primești prin concurs această învățătoare și nu te interesează cine e? Am cerut un cadru didactic titular. Actuala învățătoare a fost suplinitor acolo și nu i-au mai prelungit contractul” a declarat pentru tion.ro Cristian Cazacu, unul dintre părinti.

Inspectoratul Școlar Timișoara monitorizează situația din liceul Ioan Vidu. Potrivit inspectorului școlar general al județului Timiș, Aura Danielescu, părintii sunt cei care exagerează. ”Nu au lăsat-o nici măcar o săptămână la clasă să dovedească dacă ea corespunde sau nu. Am trimis monitor acolo, să vadă cum predă, ea vine de la altă școală, a primit repartiția. Credeți-mă, nu mai știu ce să fac! Dacă are 19 ani e prea tânără, dacă e prea bătrână de ce e bătrână, dacă are un defect fizic, de ce îl are. Este dreptul acelui om să muncească, nu îi poți interzice să o facă. Ea a fost monitorizată la clasă de către un inspector și în precedentul an școlar și a corespuns din toate punctele de vedere. S-a ajuns într-o situație incredibilă, să meargă părinții să verifice ei învățătorii la notele pe care le-au avut ei la școală. Să verifice tot felul de calificative, să ceară tot felul de păreri. Ei au fost acum o săptămână în audiență la mine, le-am explicat că acea învățătoare are primită repartiția acolo, aceasta nu se acordă după ce aud părinții că ar fi bună sau nu. Ajungem în situația în care suntem aleși ca la piață, se uită la ce înălțime ai, la culoarea ochilor, a părului”


Liviu Pop, despre greșeala din manualul de clasa I: „12 poate fi mai mare decât 16, depine cum privești”


Mai multe articole