De Ștefan Pană,

Libertatea a discutat cu Rebecca Seunis, jurnalistă la postul public de televiziune regional Omroep Brabant. Ea a vorbit cu fosta logodnică a lui Johannes (Joop) Visscher şi cu unul dintre vecinii acestuia, din localitatea în care în luna mai își cumpărase o casă.

Johannes Visscher lucra în Amsterdam, la o filială a unei agenţii guvernamentale care se ocupa de asigurările de şomaj, ca „arhitect de soluţii” (solutions arhitect) în domeniul IT.

Potrivit profilului său de LinkedIn, lucra şi pentru o firmă de IT, De Cloudspecialisten, fiind unul dintre fondatori.

„Cunoscuţii îl considerau foarte inteligent”, a spus jurnalista
Rebecca Seunis, pentru Libertatea.

Sub supraveghere psihiatrică

Johannes Visscher şi-a şters aproape toate urmele digitale, cu excepţia profilului său de LinkedIn.

Persoană multitalentată, versatilă, întreprinzătoare, creativă, cu un ochi fin pentru detalii. Iubeşte oamenii, animalele şi tehnologia. (…) Nu îl deranjează să fie urcat într-un avion şi să ajungă în locuri necunoscute

Autocaracterizarea lui Joop Visscher, de pe platforma LinkedIn

Indiferent de cât de mult succes găsise în viaţa profesională, avea un trecut pe care încerca să îl ascundă.

„Am vorbit cu fosta lui logodnică, care mi-a spus că fusese condamnat penal, că a stat câţiva ani în închisoare şi a primit ca pedeapsă suplimentară TBS. Aceasta este similară cu o unitate psihiatrică”, povesteşte jurnalista olandeză, care a mers pe urmele lui Visscher.

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină
Recomandări

Sute de suceveni s-au întors din Italia. Ce au spus la frontieră ca să scape de carantină

 

Și Libertatea a vorbit cu o fostă logodnică a criminalului olandez Johannes Visscher, care a menționat, sub protecția anonimatului, că bărbatul avea un trecut terifiant. Femeia a spus că olandezul suspectat de crimă în România a fost condamnat în Olanda pentru hărțuire și agresarea unor femei și că a fost internat într-un stabiliment psihiatric după ce și-a ispășit pedeapsa.

Și femeia cu care a vorbit jurnalista olandeză i-a dezvăluit că el comisese infracţiuni de natură sexuală, însă autorităţile din Olanda nu au vrut să comenteze oficial. „Desigur, sunt vorbele ei aici”, a precizat Rebecca Seunis.

Johannes Visscher

TBS („Terbeschikkingstelling”) înseamnă detenţie sub ordin medical. Aici ajung cei pe care instanţa i-a condamnat la închisoare în centre specializate pentru tratarea diferitelor tulburări psihice.

Potrivit legislaţiei olandeze, astfel de ordine nu sunt impuse decât împotriva unor persoane care au fost declarate total sau parţial lipsite de discernământ. Ele nu sunt trimise în închisori sau spitale obişnuite, ci în instituţii care combină securitatea unui penitenciar cu sprijinul medical de care au nevoie cei cu probleme psihice.

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”
Recomandări

Medic dintr-un mare spital bucureștean de urgență: ”Nu ni s-a făcut nici un instructaj pentru coronavirus!”

 

În cazul lui Visscher, sistemul nu a funcţionat însă.

Logodnica l-a părăsit după ce i-a aflat trecutul.

„Ofiţerul lui de probaţiune l-a obligat să îi spună femeii totul, pentru că avea o fiică tânără la acea vreme”, ne-a povestit Seunis.

Vecinii au fost şocaţi

Jurnalista olandeză de la Omroep Brabant a fost şi în localitatea unde Johannes Visscher îşi cumpărase o casă în luna mai. Ea a discutat cu un vecin, de la care Visscher a cumpărat casa.

„Vecinului i s-a părut că era un om foarte prietenos, aşa că a fost foarte şocat”, a povestit Rebecca Seunis care a fost reacția bărbatului când a aflat despre crima comisă de Visscher.

Acelaşi vecin a dezvăluit pentru Omroep Brabant că Joop Visscher fusese căsătorit cu o franţuzoaică în trecut şi că avea o fiică adolescentă cu o altă femeie.

Trupul fetiței de 11 ani care ar fi fost ucisă de olandez a fost găsit duminică, 22 septembrie, pe un câmp din apropierea localității Produleşti. Potrivit medicilor legiști, fetița a murit după ce a fost sugrumată cu pantalonii pe care-i purta.

Mihaela-Adriana Fieraru


Citeşte şi:

Un copil ucis pentru că s-a speriat de cărăbuşi! Crime șocante din România în care cadavrele victimelor au fost arse. Cum au fost dovediţi autorii şi ce pedepse au primit

Asemănarea înfiorătoare dintre fetița ucisă din Gura Șuții și copila din Olanda pe care criminalul o numește „Mica mea prințesă”!

Portretul primarului din Gura Șuții. Constantin Dinu, mai preocupat de fotbal și de arbitraje decât de comună. De trei ani, ”Becali de Dâmbovița” încearcă să promoveze echipa Recolta în Liga 3. A făcut chiar și plângeri penale!

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil
GSP.RO

Cristi Bud, despre moartea fiului său de doar 5 zile: "E posibil să fi scăpat copilul". Cand a cerut înregistrările de pe camere a primit un raspuns incredibil

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută
HOROSCOP

Horoscop 24 februarie 2020. Săgetătorii au parte de o cheltuială neprevăzută